ΕΝΑΣ «ΑΜΑΝΕΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

18:07 6/6/2012 - Πηγή: Matrix24

 Η λέξη meddet σημαίνει βοήθεια, στους θρησκευτικούς και λαϊκούς αμανέδες. Η παράσταση medDet από την ομάδα «κι όμΩς κινείται» περιλαμβάνει χορός, ακροβασία, ζωντανή μουσική. Τι λένε οι ίδιοι για την παράσταση; «αφού ο κόσμος παίρνει παραληρηματικό δρόμο, εμείς πρέπει να υιοθετήσουμε μια παραληρηματική οπτική».

Της Χαράς Ιωάννου

Δεν πρόκειται για μια παράσταση γραμμική, θα την χαρακτήριζες μάλλον πειραματική ή αυτοσχεδιαστική. Μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες, performers, σε ρυθμούς παραδοσιακής μουσικής και

τζαζ, τραγουδάνε αμανέδες, απαγγέλουν Jean Baudrillard, εκτελούν περίτεχνα (υπέροχα) ακροβατικά πάνω σε ύφασμα ή σε κρίκους 10 μέτρα από το έδαφος, μόνοι ή δυο μαζί ή τρεις ή όλοι μαζί, χρησιμοποιούν κινήσεις capoeira και μοντέρνου χορού.

Τι θα ακούσετε να λένε; «Για μας τα πάντα είναι αποκρυπτογραφήσιμα εκ των προτέρων, έχουμε εξαιρετικά μέσα ανάλυσης αλλά όχι κατάστασης. Ζούμε θεωρητικά πολύ πιο πέρα από τα ίδια μας τα συμβάντα. Εξ’ ου και η βαθιά μελαγχολία. Σε άλλες εποχές και σε άλλες κουλτούρες παράξενες άνθρωποι έζησαν και ζουν καταπτοημένοι μπροστά στο πεπρωμένο. Εμείς ζούμε καταπτοημένοι λόγω της απουσίας πεπρωμένου»

Θέατρο Χώρα

Αμοργού 20, Κυψέλη / 210.86.73.945 / Διάρκεια: 80 λεπτά / Είσοδος: 10ευρώ

7 – 8 – 9 Ιουνίου στις 22.00

11ο φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων

με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα