ΕΝΑΣ «ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΕΦΑΛΩΝ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

08:50 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Το μεγαλύτερο αστέρι της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας συναντά για πρώτη φορά τους Έλληνες αναγνώστες του!

Της Χαράς Ιωάννου

Ο Τζο Νέσμπο εδώ και χρόνια επισκέπτεται κάθε φθινόπωρο το νησί της Καλύμνου για ξεκούραση και αναψυχή. Φέτος, κάνει μια στάση στην Αθήνα για να συναντήσει το φανατικό κοινό των βιβλίων του. Το μεγαλύτερο event της νέας σεζόν για τον εκδοτικό χώρο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012, στις

8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Goethe Institut (Ομήρου 14-16, Αθήνα), όπου ο συγγραφέας φαινόμενο θα μιλήσει με τον δημοσιογράφο Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία του και τον διάσημο επιθεωρητή του Χάρι Χόλε.

Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Οι Έλληνες αναγνώστες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Νορβηγό συγγραφέα που καθήλωσε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στον χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται τα βιβλία του.

Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον Τζο Νέσμπο:

1. Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1960 στο Όσλο και μεγάλωσε στο Μόλντε της Νορβηγίας. Σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε ως δημοσιογράφος και χρηματιστής πριν ξεκινήσει τη συγγραφική του καριέρα.

2. Το 1997, σε ηλικία 37 χρονών, κυκλοφόρησε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο The Bat Man, το οποίο ήταν και το πρώτο της σειράς με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Χάρι Χόλε.

3. Διάσημος σήμερα όσο και ο καλτ ντετέκτιβ του, βλέπει τα βιβλία του να ξεπερνούν τα 14 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως σε πωλήσεις και να εκδίδονται σε περισσότερες από 40 χώρες.

4. Είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας αστυνομικού στη Νορβηγία και κάτοχος ενός εντυπωσιακού ρεκόρ στη Μ. Βρετανία: τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 717.000 αντίτυπα μέσα στο 2011, που σημαίνει ότι ένα βιβλίο του πουλιέται ανά 27 δευτερόλεπτα. Το ρεκόρ αυτό τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση της λίστας των πιο ευπώλητων συγγραφέων στη Μ. Βρετανία πιο ψηλά και από τον Στιγκ Λάρσον του «Κοριτσιού με το Τατουάζ»

5. Το έβδομο βιβλίο της σειράς Χάρι Χόλε με τίτλο Ο Χιονάνθρωπος (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Σεπτέμβριος 2012) θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τον Μάρτιν Σκορσέζε.

6. Ζει μόνιμα στο Όσλο. Τραγουδάει και γράφει τραγούδια στο μουσικό συγκρότημα «Di Perre».

7. Οι αγαπημένοι του συγγραφείς είναι: Τζιμ Τόμσον, Ναμπόκοφ, Χεμινγουέι, Μπουκόφσκι, Ίψεν.

8. Λατρεύει τους Miles Davis, Elvis Costello, Bruce Springsteen, Neil Young, Tom Waits.

9. Αγαπά τους εξής προορισμούς: Μπουένος Άιρες, νότια Ταϊλάνδη, Αυστραλία

10. Ο Τζο Νέσμπο κυκλοφόρησε το 2008 το βιβλίο Κυνηγοί κεφαλών, ένα θρίλερ που δεν ανήκει στη σειρά Χάρι Χόλε. Την ίδια χρονιά με την έκδοση του βιβλίου ο Nesbo ίδρυσε το Ίδρυμα Χάρι Χόλε, το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση του αναλφαβητισμού στον Τρίτο Κόσμο. Όλα τα έσοδα από τα δικαιώματα τόσο του βιβλίου όσο και της ταινίας (νορβηγικές εκδόσεις) διατέθηκαν για την ενίσχυση του έργου του Ιδρύματος. Η ταινία π

Keywords
Τυχαία Θέματα