ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων, ακόμη και από τα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό, υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων το σχέδιο νόμου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του Ελληνικού δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Τελικά, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όχι από τη ΔΗΜΑΡ.

Νωρίτερα, τόσο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

όσο και της ΔΗΜΑΡ είχαν ξεκαθαρίσει στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι δεν θα ψηφίσουν το άρθρο 2 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ αν δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές.
 
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε να γίνει προσθήκη που να ορίζει ότι «η Βουλή πρέπει πριν και μετά το τέλος κάθε αποκρατικοποίησης να ενημερώνεται και γιατί όχι να εγκρίνει. Δεν προσθέτει χρόνο, θωρακίζει όμως την διαδικασία. Να έρχονται μια – μια στην Βουλή και στην αρχή και στο τέλος και για το πλαίσιο και για την έγκριση του διαγωνισμού όπως ισχύει και για τα προγράμματα εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας».

Αλλά και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη υποστήριξε ότι κυρίως για τις στρατηγικές ΔΕΚΟ που συνδέονται με ενέργεια το Δημόσιο πρέπει να διατηρεί τον έλεγχο και την κυριότητα των δικτύων. Επεσήμανε δε, ότι, το σχέδιο νόμου δεν συνάδει με το πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας…

Keywords
Τυχαία Θέματα