Ενώπιον γαλλικού δικαστηρίου η Λαγκάρντ για την υπόθεση Ταπί

Η υπόθεση αφορά τον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία και υποστηρικτή του Νικολά Σακοζί, Μπερνάρντ Ταπί, και τη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη που είχε με το γαλλικό Δημόσιο σχετικά με την πώληση του μεριδίου του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas στην Credit Lyonnais το 1993. Στη συνέχεια η τράπεζα πούλησε το μερίδιο έναντι πολύ υψηλότερου αντιτίμου και ο κ. Ταπί

την κατηγορούσε ότι την εξαπάτησε.

Κατόπιν παρέμβασης της τότε υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, τελικά η υπόθεση παραπέμφθηκε το 2007 σε ιδιωτική διαιτησία, με αποτέλεσμα ο κ. Ταπί να λάβει περίπου 400 εκατ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο απ’ ό,τι εκτιμάται ότι θα λάμβανε δια της δικαστικής οδού. Η κ. Λαγκάρντ δεν κατηγορείται ότι επωφελήθηκε οικονοµικά από την υπόθεση, ωστόσο η έρευνα αφορά την κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.

Στην περίπτωση που το ειδικό δικαστήριο, που διερευνά υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, κρίνει ότι η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ φέρει ευθύνες, µπορεί να ξεκινήσει επίσηµη έρευνα εναντίον της. Η ίδια έχει αρνηθεί κατηγορηµατικά ότι έκανε οτιδήποτε παράνοµο όταν αποφάσισε να παραπέµψει το θέµα του επιχειρηµατία σε διαιτησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα