Επανεκδίδεται η Ελευθεροτυπία

16:39 9/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στις χρηματιστηριακές αρχές, η επανέκδοση γίνεται βάσει σύμβασης έργου που υπεγράφη με την εταιρεία Τρίτη Όψη ΑΕ (σ.σ. του νέου μετόχου, Χάρη Οικονομόπουλος), η οποία αναλαμβάνει με δικά της έξοδα την επανέκδοση και θα ανταποδίδει στην Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ ποσοστό 90% των καθαρών της κερδών».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κινήσεις

αυτές αποτελούν το πρώτο βήμα του σχεδίου εξυγίανσης και δεν επηρεάζουν την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας.

Η Χ.Κ. Τεγόπουλος σταμάτησε να πληρώνει τους εργαζόμενους στην «Ελευθεροτυπία» και το πιεστήριο της εταιρείας τον Ιούλιο του 2011. Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2011 οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργία διαρκείας, ενώ μεγάλη μερίδα τους προχώρησε σε επίσχεση εργασίας. Η εταιρεία δεν έχει ως σήμερα αποπληρώσει τα δεδουλευμένα, ενώ σύμφωνα με ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ δεν κατέβαλε ούτε επιδόματα αδείας και Εορτών μέσα στο 2012 και σταμάτησε και την αποστολή καταστάσεων στα ασφαλιστικά ταμεία για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας.

Σχολιάζοντας την επανέκδοση της εφημερίδας, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), υποστηρίζει ότι «είναι απαράδεκτο ένα έντυπο να βάζει λουκέτο, να αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους του, να μην τους αποπληρώνει, να οφείλει ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, να μην έχει πληρώσει δώρο Χριστουγέννων και σα να μην τρέχει τίποτα, μα ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει». Παράλληλα, καταγγέλλει τις ατομικές συμβάσεις που κλήθηκαν να υπογράψουν οι δημοσιογράφοι που μετέχουν στην προσπάθεια επανέκδοσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα