ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ «ΚΑΡΦΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

19:50 6/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Αιχμές για τη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στις μεγάλες επιχειρήσεις άφησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με αφορμή την παρουσίαση του χορηγικού προγράμματος της «Ολυμπιακής» ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Tου Χάρη Ντιγριντάκη

Με την πεποίθηση ότι καμία άλλη αεροπορική εταιρεία δεν θα

μπορούσε να μεταφέρει την Ολυμπιακή Ομάδα της Ελλάδας στο Λονδίνο παρά μόνο η Olympic Air, λόγω της βαριάς κληρονομιάς της και του συμβολισμού της, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε στη χορηγία του Ομίλου.

Χαρακτηρίζοντας «πραγματικό ιδιοκτήτη» του αερομεταφορέα τον ελληνικό λαό, ο πρόεδρος της MIG ανέφερε ότι η χορηγία της μεταφοράς της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας ήταν καθήκον της Olympic Air.

Ο ίδιος σχολίασε ότι την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, έκανε λόγο για περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας. Επικριτικός ήταν και ως προς την «συμπεριφορά» του κράτους απέναντι στις μεγάλες επιχειρήσεις, αναφέροντας ότι «εκτός από τις εθελοντικές προσφορές είμαστε και χορηγοί του κράτους», σχολιάζοντας ότι «εάν το κράτος επιδείκνυε μεγαλύτερη συνέπεια προς τις επιχειρήσεις θα μπορούσαμε κι εμείς να λειτουργήσουμε πιο αναπτυξιακά». Ειδικότερα, για την οικονομία ο κ. Βγενόπουλος, εμφανίστηκε επιφυλακτικός κάνοντας συχνές αναφορές στη κρισιμότητα της κατάστασης. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τον Αύγουστο θα είναι νοερά κοντά στους αθλητές καθώς η οικονομική συγκυρία απαιτεί την παραμονή του στη χώρα.

Ο πρόεδρος του Ομίλου MIG αναφέρθηκε τη σημασία που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τη χώρα μας στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, τονίζοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη από διακρίσεις, ιδιαίτερα σε τομείς που είναι μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς», άλλωστε οι διακρίσεις για τη χώρα μας θα υπενθυμίσουν τη συμβολή της Ελλάδας διαχρονικά.

Σε ότι αφορά την Olympic Air, μέλος του Ομίλου MIG, ο Αν. Βγενόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στη βαριά κληρονομιά και τη σημαντική ιστορία της αναφέροντας ότι «έτυχε τα τελευταία 3 χρόνια να ανήκει στον Όμιλό μας, η απόφαση της απόκτησης ήταν εν μέρει επιχειρηματική, εν μέρει εθνική απόφαση». Στο επιχειρηματικό σκέλος, επανέλαβε την απόφαση για αυτόνομη πορεία του αερομεταφορέα, αλλά και τη θετική βάση που δημιουργεί η αναδιάρθρωση του προγράμματός της στους οικονομικούς της δείκτες.

Σημειώνεται ότι, η Olympic Air ως επίσημος χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έχει προγραμματίσει ήδη απευθείας έκτακτη πτήση για τη μεταφορά της αποστολής, ενώ θα διαθέσει και επιπλέον 90 εισιτήρια για μεμονωμένες μετακινήσεις αθλητών και παραγόντων. Η ειδική πτήση θα αναχωρήσει από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις 23 Ιουλίου και ώρα 16.15.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΡΦΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ,epanemfanisi vgenopoulou, karfia, kratos