ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικό μέτωπο με την κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν «ηλίου φαεινότερον» ότι έρχεται νέο σκληρό Μνημόνιο και μένουν μόνο οι… τελευταίες πινελιές.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει ένα σχέδιο σκληρής αντιπολίτευσης, σε ρυθμούς

«σκληρού ροκ», προκειμένου να «χτίσει» τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, η εν λόγω διαχωριστική γραμμή που οικοδομεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και το πολιτικό έδαφος, επί του οποίου θα «πατήσουν» τα διλήμματα των επόμενων εκλογών, οψέποτε κι αν αυτές γίνουν.

Για το λόγο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη από χθες ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους κατά της κυβέρνησης, αλλά και των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου κατηγόρησε το Μαξίμου για «έγκλημα σε βάρος του λαού», ενώ σε άλλη ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τους κκ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβελη ως «εκτελεστικούς λογιστές», οι οποίοι, «αφού προηγουμένως είχαν πάρει την έγκριση της τρόικας, απεργάζονται τα νέα μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης».

Στο ίδιο πλαίσιο των επιδιώξεων του Αλέξη Τσίπρα εντάσσεται και η πρώτη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά τον πρωθυπουργό αν έχει δεσμευθεί για νέα σκληρά, αντικοινωνικά οριζόντια μέτρα και αν θα συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια πολιτική, έπειτα από την «ομολογία» του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, σύμφωνα με τον οποίο όλοι στο Ταμείο ήξεραν ότι το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελλάδας θα αποτύχει…

Keywords
Τυχαία Θέματα