Επιχείρηση … «επαναπροσέγγιση ευρωβουλευτών»

Τώρα, λοιπόν, με την …απόσταση του χρόνου, η Χαριλάου Τρικούπη προγραμματίζει συνάντηση με τους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τις 20 Αυγούστου.

Στόχος, να εξεταστεί πώς μπορεί κεντρικά το ΠΑΣΟΚ να τους βοηθήσει στο έργο τους, αλλά και να αναπτυχθεί μία καλύτερη σχέση αλληλοπληροφόρησης, αλληλοενημέρωσης και κοινής δράσης στο μέλλον, ώστε να μπορούν και εκείνοι να αναδεικνύουν θέματα και θετικές πρωτοβουλίες του κόμματος και της ελληνικής κυβέρνησης στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ενόψει

της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, κυρίως όμως ενόψει των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2014, η Χαριλάου Τρικούπη έχει ανάγκη τους ευρωβουλευτές της περισσότερο από ποτέ. Ειδικά στις ευρωεκλογές, άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να πάει με ατζέντα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκτιμώντας τώρα πως τα κοινά προβλήματα στον ευρωπαϊκό νότο, φέρνουν τις χώρες που ανήκουν σε αυτόν …πιο κοντά.

Το θέμα πλέον, είναι κατά πόσον είναι διατεθειμένοι οι ίδιοι οι ευρωβουλευτές να ανταποκριθούν σε κάτι τέτοιο, μετά το ρήγμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις των περισσότερων εξ αυτών με το ΠΑΣΟΚ, όταν προφανέστατα με απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, για πρώτη φορά στα χρονικά του ΠΑΣΟΚ δεν αντιμετωπίστηκαν με τους ίδιους όρους με τους βουλευτές, αποκλειόμενοι ουσιαστικά από το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος.

Ακόμα και από τη συνάντηση που προετοιμάζεται πάντως στην Χαριλάου Τρικούπη, θα λείπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς η συνάντηση θα έχει «ενημερωτικό χαρακτήρα», όπως υποστηρίζουν υψηλά ιστάμενα «πράσινα» στελέχη. Τώρα αν αυτό θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά για την αποδοχή της πρόσκλησης από τους ευρωβουλευτές, ή αντίθετα θα εκληφθεί ως μία ακόμα ένδειξη των πραγματικών αισθημάτων του προέδρου, θα φανεί από την ανταπόκρισή τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα