Επίδομα ειδικών συνθηκών υπόσχεται ο Δένδιας για τα Σώματα Ασφαλείας

Ο κ. Δένδιας κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013 στη Βουλή έκανε αναφορά στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ καθώς όπως είπε όταν ανέλαβε ήταν της τάξης του 1,98% και «αν δεν αλλάξει η διάρθρωση του υπουργείου ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί τους ευρωπαϊκούς πόρους πολύ λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν, αν λάβουμε υπόψη την κατάσταση του προϋπολογισμού».

Διευκρίνισε πως όταν αναφέρεται σε αναδιάρθρωση δεν εννοεί

μεγαλύτερους αριθμούς.

«Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Αστυνομία θα χωριστεί σε τρεις κλάδους, τον Κλάδο της Τάξης, τον Κλάδο της Ασφάλειας, και τον Κλάδο του Μεταναστευτικού, της Προστασίας των Συνόρων και επίσης οι οργανικές θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία με το νομοθέτημα αυτό, θα περιοριστούν. Καταρχήν κατά 7.000».

«Χρειαζόμαστε μία διαφορετική, μία καλύτερη Αστυνομία. Γι’ αυτό και σε λίγες μέρες θα σας παρακαλέσω να ψηφίσετε αυτή τη μείωση κατά 7.000 των οργανικών θέσεων και συγχρόνως να ψηφίσετε έναν τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο η αστυνόμευση στις πόλεις και δίπλα στον Έλληνα πολίτη θα είναι δραματικά καλύτερη. Αυτό θα επιτευχθεί με τον περιορισμό περίπου στο μισό των 1.440 οργανικών μονάδων Ελληνικής Αστυνομίας» συνέχισε ο κ.Δένδιας.

Σύμφωνα με τον ίδιο αναδιάρθρωση θα γίνει και στο Πυροσβεστικό Σώμα και όχι μόνο με αυτή τη μορφή, αλλά επίσης με συνολική αλλαγή του δόγματος πυρόσβεσης στη χώρα. Όπως είπε θα πρέπει  τα επιχειρησιακά κέντρα των Περιφερειών να γίνουν πραγματικά επιχειρησιακά κέντρα, συνδεδεμένα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με παρουσία αξιωματικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα συντονίζει.

«Από την άλλη, ξαναλέω, μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε, να εκπαιδεύσουμε τους Δήμους, να δημιουργήσουμε μια κινητική Πυροσβεστική Υπηρεσία, τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε σήμερα. Και θέλω επίσης να σας πω και για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ότι το λεγόμενο ότι δεν έχει επαρκές προσωπικό είναι επίσης ψευδές. Έχουμε σχεδόν 13.000 πυροσβέστες, έχουμε περισσότερους πυροσβέστες απ’ ότι χρειαζόμαστε. Είναι όμως κατατετμημένοι σε διαφορετικές κατηγορίες, με διαφορετικά ωράρια, με διαφορετικές συνθήκες εργασίας, σε ένα συνολικό περιβάλλον που είναι αδύνατον να είναι αποδοτικοί» επισήμανε ο ίδιος.

Κάλεσε το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας να συνεχίσουν το έργο τους και προσπάθησε να διαβεβαιώσει «ότι μόλις η οικονομική συγκυρία βελτιωθεί, αυτή η κυβέρνηση αλλά και οποιαδήποτε κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις παροχές της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τους ανθρώπους που φυλάσσουν την ασφάλεια».

«Αλλά και από εκεί και πέρα στο μεσοδιάστημα αυτό, με χρήση ειδικών πόρων που μπορεί να βρεθούν μέσα από την ίδια την δραστηριότητα των σωμάτων ασφαλείας, μπορεί να αυξηθεί το επίδομα των ειδικών συνθηκών και κατά συνέπεια να μειωθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις των μισθολογικών περικοπών που μόλις τώρα έγιναν. Επ’ αυτού υπάρχει ήδη αρχική συζήτηση με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας» τόνισε.

Keywords
Αναζητήσεις
επίδομα ειδικών συνθηκών ποε οτα
Τυχαία Θέματα