ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Στο ενδεχόμενο μία κυβέρνηση της Αριστεράς να στηριχθεί από τον Πάνο Καμμένο και τους βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» επανήλθε με νέες δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απευθυνθώ στα κόμματα της αριστεράς για τον σχηματισμό κυβέρνησης και, ακόμα κι αν δεν

συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή προκειμένου να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. «Εκεί δεν θα αρνηθούμε προφανώς την ψήφο κανενός. Την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της αριστεράς. Σε ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο, που θα είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και η ακύρωση του μνημονίου», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν εκείνη η κυβέρνηση θα «κρέμεται» από την ψήφο του Π. Καμμένου, απάντησε πως «η δεδηλωμένη είναι στόχος μας να μην έχουν 151, ούτε νομιμοποίηση τα δυο κόμματα του μνημονίου και οι δυνάμεις της αριστεράς να έχουν τη δυνατότητα να συγκροτήσουν κυβέρνηση με 151 βουλευτές.

ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συνέχισαν και σήμερα να «πυροβολούν» τον Αλέξη Τσίπρα γι΄αυτές τις θέσεις του. «Ο κ. Τσίπρας καλεί τον κ Καμμένο να συμβάλει ώστε να δημιουργηθεί το αντι-μνημονιακό αμάλγαμα», είπε από την Τρίπολη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η πρότασή μας απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις και είναι ακριβώς στον αντίποδα της πρότασης του κ. Τσίπρα για τη δήθεν αντιμνημονιακή συνεργασία ετερόκλητων δυνάμεων, που συμπεριλαμβάνουν και ακραίες εκδοχές της λαϊκιστικής δεξιάς, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου», δήλωσε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο ο γραμματέας του κόμματος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Σπύρος Λυκούδης.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ(;) ΛΑΪΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα