ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

Τις επόμενες κινήσεις του προγραμματίζει τώρα το ΠΑΣΟΚ ενόψει και της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα αύριο. Παρά τη θετική αποτίμηση της επίσκεψης Μέρκελ, επιμένει στην ανάγκη ενεργότερης πολιτικής διαπραγμάτευσης και σε εκείνη για …ολοκληρωμένη συμφωνία.

Στην υλοποίηση της ολοκληρωμένης συμφωνίας, στη βάση της πρότασης που έχει καταθέσει, επιμένει το ΠΑΣΟΚ,

λίγο μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Παρά την …αισιοδοξία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου ύψους 31,5 δισ. ευρώ πιθανότατα εντός του Νοεμβρίου, μάλιστα, κύκλοι της Ιπποκράτους, την ενέτασαν χθες σε αυτά που θα πρέπει να διεκδικηθούν επιθετικά το επόμενο διάστημα από την χώρα μας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο κ.Στουρνάρας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον ενημέρωσαν για το περιεχόμενο των συζητήσεων με την Άνγκελα Μέρκελ, εμμένοντας ιδιαίτερα στα θέματα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και εκείνα περί αναπτυξιακών προγραμμάτων που θα απέδιδαν θέσεις εργασίας για την χώρα μας. Πρόκειται για δύο από τους όρους που θέτει το ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση των μέτρων και θα συζητηθούν μεταξύ πολλών άλλων ζητημάτων στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα αύριο, Πέμπτη. Εκεί, θα αναλυθεί περαιτέρω η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, η όλη πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας και η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι την ψήφιση των νέων μέτρων.

Σε αυτήν πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμένος, παρότι αποτιμά θετικά την παρουσία της καγκελαρίου στην χώρα μας, να …απαιτήσει αντίστοιχες κινήσεις εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά στο εξωτερικό. «Έχει τεράστια σημασία, τη στιγμή που η Γερμανία δια στόματος της καγκελαρίου Μέρκελ, αλλά και οι εταίροι μας εν γένει αναγνωρίζουν και προβάλουν τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες της Ελλάδας τα δυόμισι τελευταία χρόνια, το ίδιο να κάνει και η κυβέρνηση στις διεθνείς επαφές της και τις δημόσιες δηλώσεις της με ξένους ηγέτες», επεσήμαιναν με νόημα χθες κύκλοι της Ιπποκράτους.

Αντιλαμβανόμενοι δε και εκείνοι –πρώτοι όπως έλεγαν- ότι ήδη έχει καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος του δρόμου που πρέπει να διανύσει η χώρα, υποστήριζαν πως για το υπόλοιπο, θα πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ύπαρξη και πολύ περισσότερο εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης συμφωνίας, που πέραν της παράτασης στον χρόνο προσαρμογής και την άμεση καταβολή της επόμενης δόσης, θα πρέπει να περιλαμβάνει νέα απομείωση του χρέους, αναπτυξιακά, αλλά και κοινωνικά αντίβαρα. Αυτά, θα υποστηρίξει κατά πληροφορίες και στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιχειρώντας να αποφύγει μεταξύ άλλων και νέα ‘ανταρσία’ βουλευτών του κόμματός του.

Keywords
Τυχαία Θέματα