ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Εξαμελής αντιπροσωπεία του Κογκρέσου της επαρχίας Zhejiang της Κίνας, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Yao Minsheng, επισκέφτηκε την Κορινθία και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε.

Σκοπός της επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας και των συναντήσεων των μελών της, είναι η σύσφιξη των τουριστικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των δύο περιφερειών, που ανήκουν στις χώρες με ιστορικούς πολιτισμούς και με τη μέγιστη προσφορά στην ανθρωπότητα.

Κατά την έναρξη της συζήτησης παρουσιάστηκε

ενδιαφέρον από κινεζικής πλευράς για τη διοικητική δομή της χώρας μας και τη διοικητική διάρθρωση των περιφερειών. Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον νομό Κορινθίας, τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, την οικονομική και κοινωνική του σύνθεση και τα τεχνικά έργα που εκτελούνται σε αυτόν.

Ο Γιώργος Δέδες ενημέρωσε πως αποτελεί πλέον προτεραιότητα η επιστροφή στον αγροτικό και διατροφικό τομέα της παραγωγής κι αναφέρθηκε στη δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στην Κόρινθο που προωθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία των δύο περιφερειών, με εξειδικευμένες κινήσεις στον χώρο των εμπορικών, επιχειρηματικών και τουριστικών συναλλαγών.

Στην κινεζική αποστολή προσφέρθηκαν ως δώρο, τοπικά προϊόντα της Κορινθίας και αναμνηστικά λευκώματα για την προβολή του νομού, ενώ έγινε αποδεκτή πρόσκληση επίσκεψης στην κινεζική επαρχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα