Επιστρέφει στο «σκληρό ροκ» ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη υψώσει τους τόνους, ενώ είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ποντάρει ιδιαίτερα στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Δεν είναι τυχαίο, για τους καλά γνωρίζοντες, το γεγονός ότι στη σύγκρουση που είχε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή, είπε τη φράση

«ασυλία τέλος». Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά αναμένεται να «απειλήσει» την κυβέρνηση, αλλά και την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ ακόμη και με Ειδικό Δικαστήριο, αν οι αποκρατικοποιήσεις γίνουν σε συνθήκες αδιαφάνειας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αργά χθες το βράδυ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην ανακοίνωση ότι μόνο μία εταιρεία έχει έγκυρη προσφορά για τον ΟΠΑΠ, έκανε λόγο για «χαρακτηριστικό παράδειγμα ξεπουλήματος περιουσίας». Στην ίδια ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου μίλησε για «αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ» και άφησε να διαφανεί ότι δεν πρόκειται να αφήσει τέτοιες ιδιωτικοποιήσεις να γίνουν… τόσο εύκολα.

Πόλεμος για τις απολύσεις

Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου αναμένεται να ποντάρουν πολιτικά και στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο. Ήδη, στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ληφθεί απόφαση για διεξαγωγή… σκληρής κοινοβουλευτικής μάχης, από την Πέμπτη ως την Κυριακή, οπότε θα συζητείται στη Βουλή το περίφημο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Χθες, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ «πυροβόλησε» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ακόμη και με αφορμή την έναρξη της δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Κύκλοι της Κουμουνδούρου, με non paper, σημείωναν ότι «ο Τσοχατζόπουλος υπήρξε «διαπρεπές» μέλος εκείνου του μέρους του πολιτικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα ΜΜΕ της διαπλοκής, κλπ) που φέρει την ευθύνη για την χρεοκοπία της Ελλάδας και την εξαθλίωση ενός μεγάλου και συνεχώς διευρυνόμενου τμήματος του ελληνικού λαού».

Μάλιστα, στην ίδια άτυπη ενημέρωση, οι ίδιες πηγές επιχειρούσαν να βάλουν στο κάδρο της υπόθεσης όλα τα κορυφαία στελέχη -αλλά και τις κατά καιρούς ηγεσίες- του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «ο Τσοχατζόπουλος δεν θα μπορούσε να δρα μόνος του, χωρίς να γνωρίζουν, να ανέχονται, ακόμη και να συμμετέχουν και άλλα μέλη των κυβερνήσεων ή/και κομματικοί-κυβερνητικοί παράγοντες».

Keywords
Τυχαία Θέματα