Με 97% το ΤΧΣ στην Eurobank

Θα ξεπεράσει το 97%, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, η συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στην Eurobank μετά την ανακεφαλαιοποίησή της.

Έτσι οι σημερινοί (παλαιοί) μέτοχοι της Eurobank από το 100% θα βρεθούν στο 3%. Η Εθνική από το 85% της Eurobank

που κατέχει σήμερα θα βρεθεί στο 2,55%. Έτσι λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των μετοχών, και εβδομάδες μόνο μετά την ανατροπή της μεγάλης συγχώνευσης η συμμετοχή της Εθνικής στην Eurobank θα περιοριστεί δραστικά.

Εχθές, το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank: «αξιολόγησε τις ιδιαιτερότητες του εγχειρήματος αυτού για την Τράπεζα και συγκεκριμένα την αβεβαιότητα της συγχώνευσης ή μη με την Εθνική Τράπεζα και την συνεπαγόμενη αδυναμία αξιολόγησης της επενδυτικής πρότασης καθώς και την απουσία της παραδοσιακής βάσης των δεκάδων χιλιάδων μετόχων της Eurobank, η οποία λόγω της πρόσφατης ανταλλαγής μετοχών υποκαταστάθηκε από τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά περίπου 85% στο μετοχικό της κεφάλαιο. Ακολούθως, το Δ.Σ. προέκρινε την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των €5,8 δισ. από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και επομένως, την άμεση και πλήρη ανακεφαλαιοποίησή της, και θα εισηγηθεί σχετικά στη Γενική Συνέλευση της 30ής Απριλίου. Με τον τρόπο αυτό η Eurobank θα καταστεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα, η πρώτη πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη συστημική τράπεζα».

Στόχος της διοίκησης της Eurobank πλέον είναι η γρήγορη επιστροφή στον ιδιωτικό τομέα. Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που το ΤΧΣ ανακεφαλαιοποιεί πλήρως μια τράπεζα τότε δεν έχει καμία υποχρεώσει για να διακρατήσει τις μετοχές για συγκεκριμένα χρονικό διάστημα. Αντίθετα θα πρέπει το αργότερο εντός έτους να προχωρήσει την πώληση των τραπεζών που ελέγχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα