Επιτυχημένη αλλά και σε βαρύ κλίμα η επίσκεψη Ομπάμα στη Νότια Αφρική

15:03 1/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ντέσμοντ Τούτου και μαζί του περιηγήθηκε στο ίδρυμα του Νοτιοαφρικανού αρχιεπισκόπου για το AIDS, θέλοντας να τονίσει τη σημασία της εκπαίδευσης στην πρόληψη του ιού HIV μέσω του προγράμματος PEPFAR.

Επόμενος σταθμός του Μπαράκ Ομπάμα ήταν το πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε εκεί τη συμφωνία ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο το διπλασιασμό της πρόσβασης σε ηλεκτρικό

ρεύμα για την υποσαχάρεια Αφρική.

«Η πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι θεμελιώδης αυτήν την εποχή. Γιατί θα δώσει το φως στα παιδιά που μελετούν. Την ενέργεια που επιτρέπει σε μια ιδέα να μεταμορφωθεί σε μια επιχείρηση. Τη γραμμή ζωής για την κάλυψη των βασικών αναγκών μιας οικογένειας. Γιατί είναι το μέσο που θα συνδέσει την Αφρική στο δίκτυο της παγκόσμιας οικονομίας», υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η οικογένεια Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στον Νέλσον Μαντέλα, επισκεπτόμενη το νησί Ρόμπεν, στις φυλακές του οποίου ο Μαντίμπα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της 27ετούς του κάθειρξης.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα