Επόμενος σταθμός οι… απολύσεις

Για όγδοη συνεχή μέρα οι συρμοί του Μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από την αρχή έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς οι εργαζόμενοι Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) αποφάσισαν χθες νέα 24ωρη απεργία.

«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν από τις 12.00 έως και τις 16.00 ο Ηλεκτρικός

σιδηρόδρομος και το Τραμ, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων τους.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00.

Η σύγκρουση λοιπόν της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, μετά και τη νέα απεργία στο Μετρό, φαίνεται να είναι σφοδρή, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο των απολύσεων., για τη μη τήρηση των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κρίνει παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση. Η δεύτερη λύση είναι η επιστράτευση των απεργών. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ παρότι εκφράζουν επιφυλάξεις, στηρίζουν την Κυβέρνηση.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με ανακοίνωσή της, δηλώνει πως τα περιθώρια και η υπομονή έχουν εξαντληθεί και ο νόμος θα εφαρμοστεί και καλεί όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ωστόσο οι απεργοί του Μετρό είναι ανυποχώρητοι και απαντούν «απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο», ενώ στις κατηγορίες «για ασέβεια προς το επιβατικό κοινό», δηλώνουν πως «ευθύνονται όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, παραμυθιάζουν και παίζουν παιχνίδια στις πλάτες όλου του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα