ΕΡΧΕΤΑΙ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Σε αλλαγές στο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν ομαλά από την προσεχή ακαδημαϊκή χρονιά, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.

Αυτό προέκυψε από τις πολύωρες σημερινές συσκέψεις του υπουργού Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλου, με εκπροσώπους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας

προτίθεται να αυξήσει το ωράριο διδασκαλίας των καθηγητών, ενώ θα γίνει και η ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που τής είχε δοθεί το όνομα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Το νέο σχέδιο ανασυγκρότησης θα έχει διαφορετικό όνομα και θα περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Πρώτα απ΄όλα, όμως, θα συγκροτηθεί Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ), ενώ κάθε αλλαγή θα γίνεται κατόπιν εκτενούς διαλόγου.

Στο μεταξύ, συμφώνησαν να παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου η θητεία των νυν πρυτανικών αρχών, που έληγε στις 31 Αυγούστου, αλλά μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει σε όλα τα πανεπιστήμια και σε 8 ΤΕΙ να εκλεγούν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης.

Οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με ευθύνη των πρυτάνεων και των προέδρων ΤΕΙ. Αν, όμως, παρατηρηθεί κωλυσιεργία τόσο οι πρυτάνεις, όσο και οι πρόεδροι ΤΕΙ θα παραπέμπονται για παράβαση καθήκοντος.

Δικαίωμα υποψηφιότητας τόσο για τη θέση του πρύτανη, όσο και του προέδρου ΤΕΙ, έχουν και όσοι σήμερα κατέχουν αυτές τις θέσεις, ενώ έως 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν εκλεγεί οι κοσμήτορες και οι προϊστάμενοι τμημάτων ΤΕΙ με τον νέο νόμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα