ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΤΟ TWITTER

-Φωτιά στo time line για το μη πολιτικώς ορθόν τουίτ της Παναχράντου, παρολίγον  αθλήτριας σε μια Ολυμπιάδα αιτιοκρατικού και χολιγουντιανού Ολυμπιακού κατά τα άλλα ιδεώδους.

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

*Παραλήρημα στο time line twitter και στο face book.

Οι μισοί θιγμένοι από ένα αστειάκι της Βούλας Παπαχρήστου να μιλάνε για Ολυμπιακά ιδεώδη, οι άλλοι μισοί να λένε πως εξαντλούμε την αυστηρότητα μας. Τελικά εκτός της Ολυμπιακής ομάδας των Αγώνων του Λονδίνου από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τέθηκε η αθλήτρια.

*«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».

*Η ίδια η Παπαχρήστου γράφει επίσημα: «Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι. Σε συνέχεια των εξελίξεων που δημιουργήθηκαν θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή συγγνώμη για όλα όσα προκάλεσα. Σας στέλνω παρακάτω την Ανακοίνωση Τύπου που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών. Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με εκτίμηση. Βούλα Παπαχρήστου»

*Ροβεσπιερισμοί, λαϊκισμός, ακρότητες, ανικανότητα αξιολόγησης της σπουδαιότητας κάθε πράγματος. Μια αθλήτρια που κατέκτησε τη θέση της στην Ολυμπιάδα ανακαλείται και ζητεί δημοσίως συγγνώμη διότι είπε ένα χαζό αστείο περί αφρικανών στην Ελλάδα και των κουνουπιών του Νείλου που τους τσομπάνε και τρώνε σπιτικό φαί! Σύνδεση της μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικαίωσης με την Χρυσή Αυγή και κατηγορίες σε όποιος τολμά να την υποστηρίξει για «φασισμό».

*Αποτέλεσμα; Η κοπέλα χάνει την Ολυμπιάδα και εμείς για άλλη μια φορά βγάζουμε τον σκληρό, βίαιο, σταλινικό και συνάμα χιτλερικό εαυτό μας, με αγέλαστες προσκολλήσεις στο δόγμα της καθαρής μας ιδεολογίας, η οποία κινδύνευε από ένα αστείο!

*Προσωπικά πάντως στο twitter πιο πολύ ενοχλούμε από ακατονόμαστους και μακριά νυχτωμένους σελέμπριτις – σκιές του παρελθόντος τους, που ανεβάζουν φωτογραφίες απ τις χλιδάτες του διακοπές. Πιο πολύ με θίγουν και πιο ρατσιστικά είναι.

*Κατά τη γνώμη μου Ιφιγένεια εν Λον

Keywords
Τυχαία Θέματα