ΕΡΧΕΤΑΙ «ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Σφόδρα ενοχλημένος από τα εσωκομματικά προβλήματα που προέκυψαν στο ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, με ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπό του είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με την παρουσίαση του σχεδίου του για «ανασύνθεση της παράταξης» το βράδυ των εκλογών, θα ξεκινήσει και το …ξεκαθάρισμα.

Τα μένεα κατά όσων έσπευσαν να τον αμφισβητήσουν λίγο αφού

διεμήνυσε πως δεν θα δεχθεί κάτι τέτοιο πνέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την Ιπποκράτους να προϊδεάζει για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» αμέσως μετά από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σφόδρα ενοχλημένος τόσο από την παρέμβαση Ραγκούση υπέρ της «ουσιαστικής αλλαγής υποδείγματος από την κορυφή μέχρι τη βάση», όσο και από εκείνη του Θεόδωρου Πάγκαλου που μίλησε για «σοβαρό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ». Έτσι, στον «πόλεμο» που θα ξεκινήσει από το βράδυ κιόλας των εκλογών, ο πρώτος θα στοχοποιηθεί ακόμα και για τη θητεία του ως γραμματέας του κόμματος, κατηγορούμενος εμμέσως για την κακή οικονομική του κατάσταση σήμερα, αλλά και για τις θέσεις του υπέρ «μεταρρυθμίσεων» που στοίχισαν εκλογικά στο κόμμα, όσο ήταν υπουργός Υποδομών. Ο κ.Πάγκαλος πάλι, θα «φωτογραφηθεί» περίπου ως ο άνθρωπος πίσω από εκείνους που επιθυμούν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

Εχθές πάντως, ο κ.Βενιζέλος μίλησε για «ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς», προτιμώντας από τον όρο «αυτοδιάλυση» εκείνον της «αυτοοργάνωσης» για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας. Ενδεικτικό του τι πρόκειται να ακολουθήσει πάντως είναι ο «υποβιβασμός» του Γιώργου Παπανδρέου σε «υποψήφιο βουλευτή, στις λίστες μας της Αχαΐας», την ώρα που σε μία «ανοιχτή διαδικασία», θα …διαμορφώσει ο καθένας τον ρόλο του, όπως είπε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο κ.Βενιζέλος. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες επιμένουν ότι «βενιζελικά στελέχη» εργάζονται ακόμα και υπέρ της μη εκλογής καν στη θέση του βουλευτή του πρώην πρωθυπουργού, ώστε τα πράγματα να είναι ευκολότερα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην «ανασύνθεση» που επιθυμεί.

Τα σχέδιά του για την τελευταία πάντως φέρεται να μην έχει αποκαλύψει ως τώρα ούτε στους πιο στενούς του συνεργάτες, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για αιφνιδιασμό το βράδυ της Κυριακής των εκλογών. Για να προλάβει άλλωστε τυχόν παραφωνίες, αλλά και κινήσεις κορυφαίων που θα τον έφερναν προ τετελεσμένων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ετοιμάζεται να εφαρμόσει την Κυριακή την τακτική των προηγούμενων εκλογών, οπότε και κάλεσε στην Ιπποκράτους τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τις πέντε το απόγευμα, πολύ πριν κλείσουν οι κάλπες, απαγορεύοντάς τους ουσιαστικά την «έκθεση» στα τηλεοπτικά πάνελ. Αυτό πάντως που διαφαίνεται ότι θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων είναι το «άνοιγμα» του ΠΑΣΟΚ -εφόσον του το επιτρέπει το αποτέλεσμα- στη Δημοκρατική Αριστερά και κάθε άλλη δύναμη που αυτοπροσδιορίζεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Χθες πάντως, ο ίδιος κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ να αυτοπροσδιορίσει τον ρόλο της, αποσαφηνίζοντας τη στάση της για την επόμενη μέρα.

Μέχρι την Κυριακή πάντως, ο κ.Βενιζέλος συνεχίζει κανονικά την προεκλογική του εκστρατεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα