Ευρωσκεπτικιστές οι Έλληνες

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 36%.

Μάλιστα, όσο μεγαλώνουν οι Έλληνες, τόσο περισσότερο εκτός Ευρώπης νοιώθουν, αφού άνω των 55 ετών αποστασιοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 66%. Το ποσοστό στις γυναίκες ανέρχεται σε 68% με το ασθενές φύλο να υποστηρίζει ότι δεν νωρίζει ποια είναι τα δικαιώματα τους ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντιθέτως, οι νέοι 15-24 ετών σε ποσοστό 60% και οι σπουδαστές (63%), δηλώνουν ότι αισθάνονται ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλοί είναι κι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται

να μάθουν περισσότερα για την Ε.Ε.. Ενδεικτικό είναι ότι το 45% των Ελλήνων πολιτών δεν ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα δικαιώματα που έχουν όσον αφορά την εργασία, παρότι διανύουμε μια περίοδο που τα δικαιώματα βάλλονται από παντού.

Μηδαμινές είναι πάντως και οι προσδοκίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το 17% των Ελλήνων δηλώνουν πως δεν περιμένουν κάτι από αυτήν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 1 στους 4 Έλληνες δεν αναγνωρίζει ως θετικό κάποιο από τα κύρια επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι μετά τους Βρετανούς (31%), οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι μεγαλύτεροι ευρωσκεπτικιστές στου κόλπους της ΕΕ, με ποσοστό 25%.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, η κρίση έκοψε από τους Έλληνες και τα ταξίδια, αφού 8 στους 10 δεν ταξίδεψαν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για το υψηλότερο (αρνητικό) ποσοστό στην ΕΕ, ένα ποσοστό υψηλότερο κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που φτάνει το 59%.

Keywords
Τυχαία Θέματα