ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΖΗΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

13:30 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει η δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία «δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους εταίρους μας».

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι με τη δήλωση αυτή, πέφτουν και επισήμως τίτλοι τέλους στην ρητορεία της κυβέρνησης περί «επαναδιαπραγμάτευσης»

του Μνημονίου, εξ ου και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υψώσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση σήμερα το απόγευμα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Το μέτωπο που θα ανοίξει η Κουμουνδούρου με την κυβέρνηση άνοιξε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος με δήλωσή του, ζητεί την τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τη δήλωση Στουρνάρα.

«Σε λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης , την ίδια στιγμή γεννώνται εύλογα ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει πρώτα και κύρια ο ίδιος. Συμμερίζεται και υιοθετεί ο κ. Σαμαράς τις απόψεις του υπουργού οικονομικών, κ. Στουρνάρα, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις χθεσινές του δηλώσεις προς την εφημερίδα «Financial Times» ότι «η Ελλάδα παραιτείται από το αίτημα της για επαναδιαπραγμάτευση;», διερωτάται ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «υπάρχει έστω και κατ’ ελάχιστο η έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης στις προθέσεις της συγκυβέρνησης ή οι όποιες αναφορές σε αυτήν εξυπηρετούσαν προεκλογικές και μόνο ανάγκες; Τελικώς οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν παραιτηθεί από το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης στο όνομα της οποίας δεσμεύτηκαν προεκλογικά απέναντι στους ψηφοφόρους τους;».

«Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα», κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ τα ίδια ερωτήματα, σε πολύ σκληρότερο ύφος, θα απευθύνει σήμερα το απόγευμα και ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Αντώνη Σαμαρά, από βήματος της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα