ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

08:00 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Στην αναγνώριση της δαπάνης για εξωσωματική γονιμοποίηση ακόμη και σε μη συμβεβλημένους ιδιώτες, προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Τη δαπάνη για εξωσωματική γονιμοποίηση που διενεργείται σε μη συμβεβλημένους ιδιωτικούς φορείς, ενέκρινε ο ΕΟΠΥΥ. Με απόφαση του ενέκρινε την αποζημίωση των ασφαλισμένων, βάσει του κρατικού τιμολογίου, στα 352,16 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ

από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Οργανισμού, τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν οι ασφαλισμένοι, που επιθυμούν να αποζημιωθούν στις κατά τόπους υπηρεσίες των φορέων του ΕΟΠΥΥ είναι τα εξής, καταρχάς την απόφαση της Επιτροπής εξωσωματικής γονιμοποίησης για τη διενέργεια της. Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου για το μήνα Απρίλιο και τους ασφαλισμένους του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. για το μήνα Μάιο απαιτείται έγκριση του αρμοδίου οργάνου που ενέκρινε την διενέργεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης μέχρι την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, απαιτείται η εξοφλητική απόδειξη παροχής υπηρεσιών στην οποία θα αναφέρονται οι
πραγματοποιηθείσες φάσεις της εξωσωματικής γονιμοποίησης (ωοληψία ή και εμβρυομεταφορά), καθώς και βεβαίωση του θεράποντα ιατρού από την οποία θα προκύπτει ότι η ασφαλισμένη υπεβλήθη σε εξωσωματική γονιμοποίηση, ποιες φάσεις πραγματοποιήθηκαν, καθώς και τις ημερομηνίες πραγματοποίησης τους.

Στη συνέχεια, τα Τμήματα Παροχών των φορέων που εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ θα προβαίνουν σε έγγραφη μνεία επί του βιβλιαρίου ασθενείας για τη χορήγηση της εν λόγω παροχής, καθώς και των ημερομηνιών στις οποίες έλαβαν χώρα η ωοληψία και η εμβυομεταφορά. Επιπλέον, θα ενημερώνουν το αντίστοιχο Ηλεκτρονικό αρχείο που θα τους διαβιβαστεί προκειμένου να ενημερώνεται η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση της παροχής.
Μάλιστα, στην περίπτωση που η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί (μόνο ωοληψία ή μόνο εμβρυομεταφορά) θα αποδίδεται το ήμισυ του κρατικού τιμολογίου.

Keywords
Αναζητήσεις
επιδομα εξωσωματικης απο το ικα, δικαιολογητικα για το επιδομα εξωσωματικης
Τυχαία Θέματα