ΜΕ ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ «ΗΛΙΟΥ»

07:45 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Η απουσία κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ «χρωμάτισε»τη χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα 38 χρόνια από την ίδρυσή του, στο Μουσείο Μπενάκη. Σε αυτήν, παρουσιάστηκαν οι επτά βάσεις για την ανάταξη του κόμματος, όσες ακριβώς και οι ακτίνες του …ανανεωμένου «ήλιου» του ΠΑΣΟΚ.

Με την προβολή ενός βίντεο με αναφορές στα πρόσωπα-εμβλήματα

της δημοκρατικής παράταξης από τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου και τον Νικόλαο Πλαστήρα, ως τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα Μερκούρη, τους Γιώργο Γεννηματά, Αναστάσιο Πεπονή, Γιάννο Κρανιδιώτη, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο κ.α., επιχείρησε χθες το ΠΑΣΟΚ να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές των ψηφοφόρων του. Το ίδιο, με τον… ανανεωμένο, τρισδιάστατο «ήλιο» του, με επτά ακτίνες και πορτοκαλί αποχρώσεις, όσες και οι άξονες του δεύτερου μέρους της ομιλίας του Ευ.Βενιζέλου-βάσεις για την ανασύσταση της παράταξης, όπως είπε. Το… μήνυμα όμως, ήρθε ηχηρό από τις απουσίες «πρωτοκλασάτων» στελεχών, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Άννα Διαμαντοπούλου, την απουσία της οποίας οι ίδιοι της οι συνεργάτες χαρακτήριζαν… πολιτική, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Ηλίας Μόσιαλος.

Στην ομιλία του, την οποία παρακολούθησαν από την πρώτη σειρά οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε ιστορική αναδρομή της πορείας του κινήματος, με αναφορές στα ιστορικά ονόματα της παράταξης, αλλά και στο σύνθημα του ιδρυτή της παράταξης «η Ελλάδα στους Έλληνες», στους μη προνομιούχους και το αίτημα της Αλλαγής. Παραδέχθηκε ότι η παράταξη δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τα γονίδια λαϊκισμού και δημαγωγίας στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, ενώ αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν τα τελευταία δυόμισι χρόνια και την «ανατροπή των βεβαιοτήτων που είχαν επικρατήσει, με δημοσιονομικά μέτρα, περικοπές μισθών και συντάξεων και επανατοποθέτηση κεκτημένων», που έστρεψαν κατά του ΠΑΣΟΚ ακόμα και υποστηρικτές του. «Ξέρω ότι όσα πω σήμερα τελούν υπό την κρίση δύσκολων αποφάσεων που καλούμαστε να πάρουμε», είπε, θέτοντας ως στόχο να μπορέσει να διαβεβαιώσει και εκείνος τον λαό ότι «αυτό είναι πράγματι το τελευταίο σκληρό και επώδυνο πακέτο μέτρων, που πρέπει να είναι ισορροπημένο και δίκαιο», όπως είπε, θέτοντας ως προϋποθέσεις την ύπαρξη αναπτυξιακών και κοινωνικών μέτρων, αλλά και άμεσες κινήσεις των εταίρων μας στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης, ώστε να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και οι επικοινωνιακές εντυπώσεις που κατά τον ίδιο, αδικούν την ελληνική προσπάθεια. Χαρακτηρίζοντας εφικτό το να είναι το τελευταίο πακέτο επωδυνων μέτρων, όπως και την επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε ορατό χρόνο, ζήτησε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χωρας.

Χωρίζοντας το δεύτερο μέρος της ομιλίας του σε επτά άξονες, όσες και οι ακτίνες του ήλιου, μίλησε για την ευθύνη του κόμματος για το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον και έθεσε τις βάσεις για την ανασύσταση της

Keywords
Τυχαία Θέματα