Φασιστικό υπερθέαμα στις Θερμοπύλες

Η Χρυσή Αυγή κινητοποίησε τις τοπικές της οργανώσεις σε όλη την επικράτεια και με αφορμή την επέτειο της μάχης των Θερμοπυλών, η οργάνωση μάζεψε γύρω από το άγαλμα του Λεωνίδα εκατοντάδες οπαδών της, οι οποίοι ως «καλοί στρατιώτες» συμμετείχαν στην στρατιωτικού τύπου εκδήλωση με δάδες, σχηματισμούς ανθρώπινων μαιάνδρων, παραγγέλματα, προσκλητήρια νεκρών, καταθέσεις στεφάνων και φυσικά λόγους μίσους και απειλών.

Η εν λόγω

εκδήλωση έγινε υπό τους ήχους κρουστών με αναφορές σε αρχαιοελληνικά κείμενα, ιαχές, ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε και ο ύμνος της Χρυσής Αυγής με τα μέλη της οργάνωσης να ανάβουν (και) φωτοβολίδες. Ανάλογου τύπου εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο όχι μόνο πέρυσι αλλά και παλαιότερα, καθώς (ως γνωστό) η αρχαιολατρία είναι ένα από τα ιδεολογικά σκαλοπάτια που πατά το κόμμα.

Οι τοπικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα ανέλαβαν τη μεταφορά των «οπαδών» στις Θερμοπύλες με λεωφορεία από όλη τη χώρα. Η επόμενη «στάση» όσον αφορά τις «εκδηλώσεις μνήμης» είναι την ερχόμενη Κυριακή, στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, όπου πρόκειται να στηθεί κάτι ανάλογο.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην εκδήλωση χρησιμοποίησε την συνήθη γλώσσα του με φασιστικό περιεχόμενο, λαϊκίστικο προσανατολισμό και εθνικιστικές «κορώνες», βάλλοντας κατά των πολιτικών, των αλλοδαπών και των υπόλοιπων Ελλήνων που διαφωνούν ή βρίσκονται απέναντι από την Χρυσή Αυγή με έμμεσες ή άμεσες απειλές. Οι δε οπαδοί κραύγαζαν «λαός στρατός εθνικισμός», «αλήτες, προδότες, πολιτικοί», «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη, «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» κ.λπ. Ο Μιχαλολιάκος τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή θα στήσει νέες Θερμοπύλες σε μια εποχή εθνομηδενισμού…

Keywords
Τυχαία Θέματα