ΦΟΥΧΤΕΛ: ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Αυτός ήταν ο πρώτος σχολιασμός του Γερμανού αξιωματούχου για την ελληνική αγορά εργασίας σε συνάρτηση με την ανεργία, που μαστίζει την κοινωνία μας.

 Από το βήμα του συνέδριο Capital + Vision, που οργανώνει το ελληνογερμανικό επιμελητήριο στην Αθήνα, ο Υφυπουργός Εργασίας

και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ, επεσήμανε ότι  οι άνεργοι στην Ελλάδα κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Έχουμε πολλούς στρατηγούς και λίγους στρατιώτες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι χρειάζεται ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και αξιοποίηση της συνεργασίας των πόλεων Ελλάδας-Γερμανίας για την εφαρμογή προγραμμάτων μαθητείας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στο γερμανικό μοντέλο διαμόρφωσης της αγοράς εργασίας, ο Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ τόνισε: «Αναζητήσαμε επιτυχημένα μοντέλα στις σκανδιναβικές χώρες και στη Μεγάλη Βρετανία εφαρμόσαμε τολμηρές λύσεις και σήμερα το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία δεν υπερβαίνει το 4%».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συνεργασία, που έχει με τον Έλληνα Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ υπογράμμισε: «Με τον κ. Στυλιανίδη έχουμε περάσει από την θεωρία στην πράξη». Στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστήριξε ότι: «Ο εξορθολογισμός του πλαισίου της λειτουργίας των Οργανισμών αυτών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την μεταφορά τεχνογνωσίας και την προσέλκυση επενδύσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα