Φοβάται ο Κουβέλης ότι η κοινωνία θα … σκάσει

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να πιστεύει ότι η κοινωνία είναι στα όριά της και, κατά πληροφορίες από την Αγίου Κωνσταντίνου, στην εκτίμησή του αυτή συμφώνησε χθες και ο πρωθυπουργός αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε πως η κρίση βαθαίνει και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το

ενδεχόμενο μία κοινωνική έκρηξη να φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις για την κυβέρνηση συνεργασίας. «Πρέπει να δοθούν πράγματα στην κοινωνία, γιατί είναι έτοιμο να γίνει το μπαμ», είναι η φράση που αποδίδεται στον Φώτη Κουβέλη, καθώς στη ΔΗΜΑΡ είναι έκδηλη η ανησυχία για το τί μέλλει γενέσθαι. Εξάλλου, στην Αγίου Κωνσταντίνου βλέπουν ήδη τον προϋπολογισμό να πέφτει έξω, τα έσοδα να είναι χαμηλότερα των προσδοκώμενων και εκτιμούν ότι, χωρίς διορθωτικές παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας θα είναι «μη αναστρέψιμη», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη στο matrix24.gr.

Κοινωνικές παρεμβάσεις

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Φώτης Κουβέλης ζήτησε χθες ξεκάθαρη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά πως δε θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ άνοιξε την κουβέντα για τη μείωση φορολόγησης στο πετρέλαιο, στο ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και στο συνταξιοδοτικό. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε από τον πρωθυπουργό και περαιτέρω ρυθμίσεις προς τους αγρότες, ώστε να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ έθεσε και θέμα ένταξης στο σύστημα συνταξιοδότησης όλων όσοι βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο και έχουν γεννηθεί το 1948 και 1949.

Keywords
Τυχαία Θέματα