«ΦΡΕΝΟ» ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

19:20 2/7/2012 - Πηγή: Matrix24

«Κόκκινη κάρτα» δείχνει το Ελεγκτικό Συνέδριο σε πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που που διά της δικαστικής οδού διεκδικούν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή του αποφαίνεται ότι δεν πρέπει να γίνουν δεκτές οι τρεις πρώτες προφυγές που εκδικάστξκαν. Απόφαση, που θα αποτελέσει νομολογιακό πιλότο για τις συνολικά 850 ανάλογες προσφυγές που έχουν καταθέσει περίπου 500 βουλευτές που δεν τους χορηγήθηκε αύξηση ύστερα από την απόφαση του Μισθοδικείου το 2006, που έδωσε αυξήσεις σε δικαστικούς

λειτουργούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο φαίνεται να προκρίνει την εξής νομική λύση: η εφάπαξ έκτακτη παροχή που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί (2003-2007) και με την οποία εξομοιούνται οι αποδοχές τους με αυτές του προέδρου του ΕΕΤΤ είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με το μισθολόγιο των δικαστών, έτσι ώστε να μπορεί να τεθεί ζήτημα αναπροσαρμογή της βουλευτικής αποζημίωσης.

Σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές οι αυξήσεις που νομίμως έλαβαν οι συνάλδελφοί τους αποτεεί έκτακτη παροχή λόγω του φόρτου εργασίας και συνιστά αναγνώριση επιπλέον απολαβών προς τους δικαστικούς λειτουργούς, όπως αυτές συνδέονται προς τις ειδικότερες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός τους. Συνεπώς δεν αφορούν άλλους λειτουργούς των οποίων οι αποδοχές τους .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι βουλευτές έχουν ήδη παραιτηθεί από τις απιτήσεις τους εν καιρώ δημοσιονομικής κρίσης, παρά το γεγονός ότι άσκησαν νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους.

Με την απόφασή του το Μισθοδικείο είχε αποφασίσει ότι οι αποδοχές των προέδρων των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων (Αρειος Πάγος, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο) εξομοιώθηκαν με αυτές του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που ανέρχονταν τότε σε 9.500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα