Γ. Διώτης: Έτοιμος να λύσει το μυστήριο με το στικάκι

Mε την κατάθεσή του κλείνει σήμερα – εκτός απροόπτου- και ο δεύτερος κύκλος των ερευνών που αφορά στην αλλοίωση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ.

Ο Γ. Διώτης δεν θα αρκεστεί στην κατάθεση ενός υπομνήματος στο οποίο θα εξηγεί τη θέση του έναντι της πράξης της νόθευσης εγγράφου, αλλά όπως είχε κάνει και την πρώτη φορά που κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος, θα προσέλθει αυτοπροσώπως, όπως λένε οι πληροφορίες .

Ο άλλοτε έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός επιμένει στην άποψη ότι δεν έχει πει ψέματα για το στικάκι που φέρει ημερομηνία γέννησης στις 8-7-2011, ημέρα που συμπίπτει

με την άσκηση των δικών του καθηκόντων στο ΣΔΟΕ.

Μετά την δική του κατάθεση , αν δεν προκύψει η αναγκαιότητα εξέτασης άλλων μαρτύρων, η αυλαία της έρευνας θα πέσει και οι εισαγγελείς έχουν δύο επιλογές, εκ του νόμου: Είτε, αφού αποτιμήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσαν, να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης οι ίδιοι σε βάρος όλων των μη πολιτικών προσώπων για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων , είτε να διαβιβάσουν το φάκελο στη Βουλή τα μέλη της οποίας έχουν εκ του νόμου την αρμοδιότητα να χειριστούν και να αποφασίσουν για την τύχη και των μη πολιτικών προσώπων , σε περίπτωση που ψηφίσουν υπέρ της άσκησης ποινικής δίωξης πολιτικών με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Ενδιαφέρον πάντως, θα έχει αν ο κ. Διώτης υποβάλει αίτηση για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι, όπως λέγεται, ποια θα είναι η απόφαση των εισαγγελέων. Αν δηλαδή διατάξουν εκείνοι την έρευνα ή αφήσουν και αυτή την ενέργεια για το μετέπειτα στάδιο, όπου τα μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής της Βουλής έχουν όλα τα δικαιώματα ενός εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα