Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Μείζονα καταστροφή θα προκαλέσει η καταγγελία της δανειακής σύμβασης, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη, που μετέδωσε σήμερα το BBC.

Ο πρώην Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η ψήφος σε κόμματα, που εναντιώνονται στους όρους της δανειακής σύμβασης, θα οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από το ευρώ. Επίπτωση αυτού, θα είναι ο υψηλός πληθωρισμός, αλλά και ο  συνωστισμός για ν αναλήψεις στις τράπεζες». «Πρόκειται

για μείζονα καταστροφή. Δεν θα είχε μόνον κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και πολιτικές, περιπλέκοντας την προσπάθεια, που η Ελλάδα κάνει για μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα στην περιοχή της ευρωζώνης είναι βαθύτερα, σε σύγκριση με τα τρέχοντα προβλήματα των Ελλήνων» και σε αυτό το πνεύμα επανέλαβε το αίτημα για συνεργασία των δυνάμεων της Ε.Ε.

Ρίχνοντας βολές στο στρατόπεδο της Μέρκελ, τόνισε: «Πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος όλες τις εθνικιστικές ρητορικές που τα βάζουν με τους ανθρώπους στον Νότο, με τους οπαδούς της λιτότητας Γερμανούς ή με οποιονδήποτε άλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα