Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΘΕΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΣΤΕΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

«Η Ελλάδα έχει μόνο λίγες εβδομάδες πριν ξεμείνει από χρήματα» προειδοποίησε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα βλάψει μόνο την χώρα μας.

«Μια ελληνική

έξοδος θα οδηγήσει σε υπερπληθωρισμό, μείωση του ΑΠΕ κατά 20%, φυγή κεφαλαίων, χαμηλότερη ανάπτυξη και μισθούς» ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου και αναρωτήθηκε:

«Μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της; Είναι αξιόπιστη η Ευρώπη; Είναι έτοιμοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και οι ευρωπαίοι πολιτικοί να επιλύσουν μικρά προβλήματα όπως της Ελλάδας με αξιόπιστο τρόπο; Εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε  με την Ελλάδα τότε πως θα μπορέσουμε να το κάνουμε με την Ισπανία ή την Ιταλία; »

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η χώρα θα μείνει στο ευρώ και πως είναι εφικτές κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας στις οποίες θα δίνεται έμφαση και στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για το σύνολο της Ε.Ε. καθώς όπως τόνισε η ύφεση είναι γενικότερο φαινόμενο και όχι μόνο ελληνικό.

Μάλιστα αναφερόμενος στις τροποποιήσεις τόνισε ότι «αν καταφέρουμε να παρατείνουνε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για ένα χρόνο θα μπορούσε να απαλύνει λίγο τον πόνο των πολιτών.

Τέλος υπεραμύνθηκε της πολιτικής του, όταν ήταν πρωθυπουργός, λέγοντας πως έκανε ότι μπορούσε και πως «η υπηρεσία προς τη χώρα άξιζε το προσωπικό κόστος».

«Τώρα εξαρτάται από την επόμενη κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το πακέτο» είπε, ενώ κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης της οποίας θα ηγείται ή θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας ο Γ. Παπανδρέου περιορίστηκε να εκφράσει την ελπίδα του πως όποιο κόμμα κερδίσει στις εκλογές θα λειτουργήσει υπεύθυνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα