ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ Η ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Μια από τις αρνητικές επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής αποτελεί η δυσκοιλιότητα, που πλήττει όλο και περισσότερους ανθρώπους και στη χώρα μας, με την πλειονότητα όσων υποφέρουν να είναι γυναίκες.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Δύσκολη κάνει την καθημερινότητα χιλιάδων γυναικών και στη χώρα μας η δυσκοιλιότητα, που χαρακτηρίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με δύο πανελλήνιες έρευνες του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛΙΓΑΣΤ), 7 στους 10

πάσχοντες από δυσκοιλιότητα είναι γυναίκες ηλικίας 35 έως 65 ετών, με τα προβλήματα να επιδεινώνονται με την αύξηση της ηλικίας αλλά και σε συγκεκριμένες περιόδους της ζωής τους όπως ο έμμηνος κύκλος, η γαλουχία,
η περιεμμηνόπαυση και η εμμηνόπαυση.

Πολλές φορές, οι λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το θέμα εμποδίζει τους πάσχοντες από το να ζητήσουν τη γνώμη γιατρού και να το αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Πέρα όμως από τα προβλήματα που την προκαλούν, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν και τρόποι αντιμετώπισης της δυσκοιλιότητας.

Καταρχήν, η ισορροπημένη κατάλληλη διατροφή, η τακτική άσκηση και η μείωση του στρες, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Συχνά όμως, όταν το πρόβλημα επιμένει, απαιτείται χρήση υπακτικών φαρμάκων, που μεταξύ άλλων βοηθούν και στη γενικότερη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα