ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Με την ανάθεση των περιβαλλοντικών μελετών ξεκινά η μακρά διαδικασία προετοιμασίας της αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Οι ενδιαφερόμενες μελετητικές εταιρείες έχουν προθεσμία έως την 1η Ιουνίου προκειμένου να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους και την προσφορά τους για μια από τις τρεις ομάδες στις οποίες κατηγοριοποιούνται συνολικά 10 αεροδρόμια, ενώ ο προϋπολογισμός

είναι 50.000 ευρώ για κάθε ομάδα.

Οι τρεις κατηγορίες αεροδρομίων έτσι όπως έχουν σχηματιστεί από Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είναι οι εξής:

Κερκύρας «Ι. Καποδίστριας», Μυκόνου και Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος»Ακτίου Πρέβεζας, Καρπάθου, Ικαρίας «Ικάριος», Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης»Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης», Ρόδου «Διαγόρας», Χίου «Όμηρος»

Την ευθύνη της διαδικασίας και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει το  Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ οι μελέτες των τριών Ομάδων Αεροδρομίων θα εκπονηθούν και θα υποβληθούν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία και είναι η αρμόδια υπηρεσία για την υποβολή των μελετών στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η διάρκεια του έργου εκτιμάται σε δυο μήνες μετά την υπογραφή των συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, η εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αξιοποίησης και αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, η οποία προκύπτει ως μνημονιακή υποχρέωση και εντάσσεται στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα