ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΕ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

20:50 3/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ένας βουλευτής της άκρας δεξιάς σχετίζεται με νεοναζιστική οργάνωση η οποία εμπλέκεται σε φόνους με κίνητρο το φυλετικό μίσος πραγματοποίησε σήμερα η γερμανική αστυνομία. 

Συγκεκριμένα η γερμανική αστυνομία ερεύνησε το πολιτικό γραφείο του περιφερειακού βουλευτή της άκρας δεξιάς, Νταβίντ Πετεράιτ αναζητώντας στοιχεία για ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που είχε σταλεί το 2002, και το οποίο υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι αποτελεί «ευχαριστήριο» προς νεοναζιστές δολοφόνους.

Ο Νταβίντ Πετεράιτ έχει εκλεγεί στην πολιτειακή βουλή

του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας, στη βόρεια Γερμανία, με το “Εθνικό Δημοκρατικό κόμμα (NPD)”, γνωστό για την εχθρότητα έναντι των μεταναστών, που ζουν στη Γερμανία.

Η τοπική αστυνομία διευκρίνισε ότι ο βουλευτής έδωσε μια κατάθεσε αλλά δεν εξετάστηκε ως ύποπτος.

Η αστυνομία του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας ερευνά, εάν οι οπαδοί του NPD ήταν ενημερωμένοι για το νεοναζιστικό δίκτυο NSU.

To NSU μεταξύ των ετών 2000-2007 δολοφόνησε στη Γερμανία εννέα μετανάστες καταστηματάρχες και μια γυναίκα αστυνομικό.

Όλες οι δολοφονίες παρέμειναν για καιρό ανεξιχνίαστες και η  γερμανική αστυνομία δεν θα είχε  βρεθεί στα ίχνη του NSU εάν τον Νοέμβριο το ένα μέλος, της τριμελούς όπως φαίνεται από τα έως τώρα στοιχεία, δολοφόνησε το δεύτερο και κατόπιν αυτοκτόνησε όπως φέρονται  να είχαν συμφωνήσει.

Η μοναδική επιζώσα της τριάδας έχει τεθεί υπό κράτηση χωρίς όμως να αντιμετωπίζει ακόμα σαφές κατηγορητήριο.

Αντιφασιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι ο Πετεράιτ συνέτασσε δελτίο νεοναζιστικού περιεχόμενου, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός NDR 1 Radio MV μετέδωσε ότι «η αστυνομία στο πολιτικό γραφείο του Πετεράιτ ή σε κάποιο άλλο από τα Γραφεία, όπου ερεύνησε, βρέθηκε μια επιστολή από το NSU».

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα