ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ

20:05 3/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο Παπαδημούλης και η σεμνότητα

«Από τις κυριακάτικες έμαθα ότι θα γίνω υπουργός Ανάπτυξης, Εξωτερικών ή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Μην βιαζόμαστε, λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει». Τάδε έγραψε στο twitter του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε ρεπορτάζ κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με το ποιο θα είναι το υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ

κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς. Η αλήθεια είναι ότι στην Κουμουνδούρου δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για τέτοια θέματα. Ωστόσο, πηγή μου στα κεντρικά του ΣΥΝ με διαβεβαιώνει ότι όλα τα αστεία που γίνονται μεταξύ στελεχών αφορούν το… μοίρασμα υπουργείων. Κάποιοι, μάλιστα, αναμένεται να πέσουν και μέσα στα πρόσωπα που στοιχηματίζουν ότι θα κάτσουν στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές.

ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ
Με αμηχανία αντιμετωπίζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις διεργασίες που γίνονται μεταξύ Κουμουνδούρου και Συγγρού αναφορικά με την περίφημη τηλεμαχία Σαμαρά-Τσίπρα. Αν τελικά διεξαχθεί αυτό το ντιμπέιτ, τότε θα γίνει είτε στις 7 Ιουνίου, που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε στις 10 ή 11, που έχει προτείνει η ΝΔ. Ωστόσο, μαθαίνω ότι ακόμη η υπόθεση είναι στον αέρα. Η αμηχανία των στελεχών της Κουμουνδούρου, πάντως, αφορά στον αποκλεισμό των άλλων κομμάτων. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «μικρό κόμμα», επέμεινε να γίνονται ντιμπέιτ μεταξύ όλων των αρχηγών και όχι μόνο μεταξύ των αρχηγών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του έχουν βρεθεί στην κατάσταση που περιγράφεται από τη φράση «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Αυτό διότι αναγνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αναδιπλωθεί επειδή «μεγάλωσε» και να αρνηθεί τη συμμετοχή άλλων κομμάτων, αλλά δεν θέλουν και να αρνηθούν το ντιμπέιτ με τον Αντώνη Σαμαρά, αφού ο Τσίπρας έχει επενδύσει πολλά στην απευθείας τηλεοπτική μονομαχία του με τον αρχηγό της ΝΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ  NON  PAPER

Στην Κουμουνδούρου βράζουν κάθε φορά που πληροφορούνται ότι η ΝΔ διανέμει στους πολιτικούς συντάκτες non paper με δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είτε είναι σε άλλη γραμμή, είτε σε διαφορετική απόχρωση από το λόγο του Αλέξη Τσίπρα. Πρωταθλητές στην ενόχληση είναι ο Γιάννης Μπαλάφας (η Συγγρου έστειλε δηλώσεις του μέχρι και με… βίντεο), ο Γιώργος Σταθάκης, αλλά και η Ρένα Δούρου, η οποία έβγαλε και δήλωση, καθώς στο non paper της Συγγρού είχαν περιλάβει μια ειρωνική της φράση κατά του Αντώνη Σαμαρά ως δήλωση… εκτός γραμμής, που δήθεν αναιρούσε τις εξαγγελίες Τσίπρα για την χρονική και ποσοτική επέκταση του επιδόματος ανεργίας. Μαθαίνω ότι το παράδειγμα της  Δούρου θα ακολουθήσουν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι «δε θα μένει τίποτα αναπάντητο, είτε πρόκειται για επίσημες δηλώσεις, είτε για ανεπίσημες διαρροές μέσω  non paper».

Keywords
Τυχαία Θέματα