Γ.Μαυραγάνης: έρχονται αλλαγές στα πρόστιμα

Μέσα στον Νοέμβριο η κυβέρνηση θα καταθέσει το νέο φορολογικό κώδικα στον οποίο θα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, σοβαρές αλλαγές στο ποινολόγιο, ώστε οι προσαυξήσεις από ληξιπρόθεσμες οφειλές να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη και να παρουσιάζεται έτσι αδυναμία καταβολής των δόσεων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με το πρόβλημα επίλυσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων δήλωσε επίσης, ότι  «Στόχος μας είναι να αλλάξει η ποινή στο φορολογικό

δίκαιο».

Και συμπλήρωσε, ότι θα αλλάξει το σύστημα προσαύξησης, ώστε να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη οι δόσεις και να μην είναι δυνατή η καταβολή τους.

Ο κ. Μαυραγάνης, συμφώνησε με τις επισημάνσεις του κ. Αναγνωστάκη ότι διαπιστώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία επίλυσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, σημειώνοντας ότι «για τη θεραπεία του προβλήματος ετοιμάσαμε διάταξη που θα περιληφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο». «Θα αυξήσουμε τις Επιτροπές που θα ασχολούνται με τα θέματα αυτά, γιατί είναι μόνο μία σήμερα, για να υπάρξει αποτέλεσμα στην επεξεργασία περισσότερων υποθέσεων και να ξεμπλοκάρει το σύστημα», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα