Η Αμερικάνικη πρεσβεία… οχυρώνεται

12:34 6/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Όσοι διασχίζουν τελευταία τη Βασιλίσσης Σοφίας, αντικρίζουν ένα θέαμα, που μπορεί στον πολύ κόσμο να μην προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση αλλά εξετάζοντας τα νέα δεδομένα, που διαμορφώνονται τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία, γίνονται έργα θωράκισης και ενίσχυσης της άμυνας του κτιρίου.

Ασφαλώς δεν είναι τυχαία η στιγμή που επέλεξε η πρεσβεία να προχωρήσει σε αυτά τα έργα. Καλοκαίρι,

μέσα σε μια σχεδόν άδεια πόλη.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε ευρωπαϊκές πρεσβείες να λάβουν προληπτικά μέτρα θωράκισης των πρεσβειών τους, εν όψει της επανεμφάνισης της Αλ Κάιντα και των απειλών, που εκτόξευσε ο διάδοχος του Μπιν Λάντεν, Αϊμάν Αλ Ζαουράχι.

Η αλήθεια είναι πάντως πως η Αμερικάνικη πρεσβεία στην Ελλάδα, σχεδίαζε εδώ καιρό να ενισχυθεί, μιας και βρίσκεται σε περίοπτη θέση, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

To matrix24.gr επικοινώνησε με την Αμερικάνικη πρεσβεία, η οποία απάντησε πως ο φράχτης και οι υπόλοιπες κατασκευές είναι μέρος ενός προγραμματισμένου σχεδίου ανακαίνισης της περίφραξης της πρεσβείας και δεν έχει καμία σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν σε πρεσβείες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και δεν εντάσσονται στα μέτρα που ελήφθησαν σε άλλες ευρωπαϊκές πρεσβείας των ΗΠΑ.

Βέβαια, από Σεπτέμβρη, που αναμένονται καυτές διαδηλώσεις στη χώρα μας, όχι εξαιτίας της Αλ Κάιντα αλλά της Τρόικας, εν’ όψει και των νέων σχεδιαζόμενων μέτρων, ποιος ξέρει, ίσως η νέα … πρόσοψη αποδειχθεί χρήσιμη…

Keywords
Τυχαία Θέματα