Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ

Ρητή δέσμευση των Ευρωπαίων για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ζήτησε με ομιλία της στο συνέδριο «Capital-Vision» η πρώην υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.

Ζητώντας να σταματήσει το «πολιτικό θέατρο» των απειλητικών δηλώσεων για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει να συμπεριληφθεί ειδική παράγραφος στα συμπεράσματα της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, όπου και θα επιβεβαιώνεται η υπεράσπιση της συνοχής και η διατήρηση του

όλου της Ευρωζώνης, επιμένοντας κοινώς στην ανάγκη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δηλώσει με απόλυτο τρόπο ότι καμία χώρα δεν θα βρεθεί εκτός ευρώ. «Αν δεν ξέρεις τι νόμισμα θα έχεις στην τσέπη σου, δουλειές δεν κάνεις», είπε η πρώην υπουργός, καλώντας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να πει καθαρά ότι οι γέφυρες πίσω μας έχουν καεί και δεν υπάρχει επιστροφή στη δραχμή, το μάρκο ή την λιρέτα. Αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης, υποστήριξε ότι «η επαναδιαπραγμάτευση πέθανε πριν γεννηθεί», καλώντας την να ενημερώνει τη Βουλή για τις προσδοκώμενες επιδράσεις κάθε νέου μέτρου και να συμμετάσχει στα τυπικά και άτυπα φόρα που προετοιμάζουν προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα