Η ΔΗΜΑΡ μπαίνει στην κυβέρνηση, ο Κουβέλης… όχι

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Από τα επιτελεία των τριών συγκυβερνώντων αρχηγών γινόταν χθες βράδυ συντονισμένη προσπάθεια να διαψευσθεί ότι στα τετ α τετ Σαμαρά με τους δύο εταίρους συζητήθηκε το θέμα του ανασχηματισμού. Ωστόσο, η αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος τέθηκε επί τάπητος, αν και προς το παρόν όλα δείχνουν ότι η συγκρότηση της τριμερούς επιτροπής μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ απομακρύνει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Σε κάθε περίπτωση,

σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έδωσε στον πρωθυπουργό το στίγμα των προθέσεών του, καθώς ο κ. Σαμαράς έκανε μία πρώτη -διερευνητικού χαρακτήρα- κουβέντα με τον Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θεωρείται απίθανο -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να δεχθεί ο κ. Κουβέλης τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ωστόσο, στην Αγίου Κωνσταντίνου έχει ωριμάσει η ιδέα συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα με βουλευτές και προβεβλημένα στελέχη της.

Ποιοι ακούγονται

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ακούγονται ήδη και τα πρώτα ονόματα των «αξιοποιήσιμων» ή ακόμη και «υπουργίσιμων» στελεχών του κόμματος του Φώτη Κουβέλη. Θέση στην κυβέρνηση και, μάλιστα, στο οικονομικό επιτελείο ή στο επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται να καταλάβει ο «διαπραγματευτής» της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης. Ο Φώτης Κουβέλης επιθυμεί διακαώς να κρατήσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης, αν και ο Αντώνης Ρουπακιώτης μένει μέχρι… να φύγει. Δηλαδή, ως τον ανασχηματισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του διαδόχου του κ. Ρουπακιώτη προωθείται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Τσούκαλης. Για το ίδιο υπουργείο συγκέντρωνε σοβαρές πιθανότητες και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, ωστόσο μετά την ηθελημένη απουσία του κατά την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού, θεωρείται απίθανο να αξιοποιηθεί σε νέο κυβερνητικό σχήμα.
Αξιοποιήσιμος, πιθανότατα στο επικοινωνιακό επιτελείο δίπλα στον Σίμο Κεδίκογλου, θεωρείται και ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος δεν είναι μόνο ο «εξ απορρήτων» του Φώτη Κουβέλη, αλλά χαίρει της εκτίμησης και του Μεγάρου Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα