«Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΞΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΚΕΜΠΑΜΠ»

12:30 1/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του BBC, για την ακρίβεια του παρουσιαστή της εκπομπής Newsnight, ονόματι Τζέρεμι Πάξμαν,  να προχωρήσει στην προκλητική δήλωση, και μάλιστα παρουσία του Έλληνα πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 

Ο παρουσιαστής Τζέρεμι Πάξμαν αφιερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της εκπομπής του στην κατάσταση στην ευρωζώνη και την ελληνική κρίση, με καλεσμένους σχολιαστές τον οικονομολόγο του Χάρβαρντ, Κένεθ Ρόγκοφ, τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου έφερε τον

τελευταίο στα πρόθυρα κλονισμού…

Αρχίζοντας την εκπομπή του, είπε: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το θολό πολιτικό τοπίο και την απόφαση πασίγνωστης εταιρίας να διακόψει την ασφάλιση εξαγωγών προς την Ελλάδα, πλέον η υπόλοιπη ευρωζώνη σκέφτεται σοβαρά να ξεράσει την Ελλάδα σαν χαλασμένο κεμπάπ».

Συνέχισε μάλιστα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα απειλείται με μπλακ άουτ καθώς η ΔΕΗ αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη της.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας το σχόλιο του Βρετανού δημοσιογράφου προσβλητικό και ανάρμοστο. Είπε δε, στον «οικοδεσπότη» της εκπομπής, ότι  «χρειάζεται σεβασμός στον ελληνικό λαό που περνάει δύσκολες στιγμές» καθώς η ελληνική οικονομία διέρχεται μια βαθύτατη κρίση.

Αντίδραση όμως, υπήρχε και από τους τηλεθεατές της εκπομπής, μέσω twitter, που πήρε φωτιά με την πλειοψηφία των συμμετεχόντων να απαιτεί σεβασμό προς τη χώρα μας και τους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα