Η ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥΤΙΝ-ΑΜΠΑΣ

Με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, συναντήθηκε σήμερα στη Βηθλεέμ ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Μέση Ανατολή. Η επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας με το Ισραήλ κυριάρχησε στις συνομιλίες των δύο ανδρών.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε σήμερα την υποστήριξη του Πούτιν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Δυτική Όχθη, για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας με το Ισραήλ.

«Διαβεβαιώσαμε τον Ρώσο πρόεδρο ότι ο δρόμος για την ειρήνη περνά από τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ και συνεχίζουμε να υπογραμμίζουμε

την ανάγκη ο Πούτιν να διοργανώσει μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη στη Μόσχα», δήλωσε ο Αμπάς σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο πρόεδρο από τη Βηθλεέμ.

Από την πλευρά του ο Πούτιν χαιρέτισε «την υπεύθυνη στάση» του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής στο θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας και προειδοποίησε κατά «οποιασδήποτε μονομερούς δράσης» πριν υπάρξει μια τελική διευθέτηση της διένεξης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ.

«Ζητήσαμε από τους ρώσους φίλους μας να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε την απελευθέρωση των κρατούμενων που συνελήφθησαν πριν το 1994, τους οποίους το Ισραήλ έχει δεχθεί να απελευθερώσει, προς το παρόν όμως χωρίς να το έχει κάνει», πρόσθεσε ο Αμπάς αναφερόμενος σε 123 κρατούμενους.

Την δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Αμπάς στη Βηθλεέμ. Ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος συνοδεύεται από μια αντιπροσωπεία 300 ανθρώπων αναμένεται να μεταβεί στη συνέχεια στην Ιορδανία για να συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’.

Χθες Δευτέρα είχε συναντηθεί με τους κυριότερους ισραηλινούς ηγέτες στην Ιερουσαλήμ, όπως ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες.

Διαβάστε επίσης:

ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Keywords
Τυχαία Θέματα