Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Το κλασικό έργο «Ο Καραγκιόζης και τα εντάλματα» τρανεμένο, πλουτισμένο και δια την σατυρικήν αγωγήν της ψυχής ουδόλως… χρεοκοπημένο.

Της Χαράς Ιωάννου

Το «Ξυπόλητο τάγμα», αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε από καταξιωμένους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, με περηφάνια σας παρουσιάζει την πρώτη του δημιουργία. Μία σύμπραξη της τέχνης του θεάτρου σκιών (με μπερντέ και φιγούρες), της υποκριτικής (με τον Καραγκιόζη και την παρέα του έμψυχους επί σκηνής) και της μουσικής (με την κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι με κλασικά τραγούδια), ενωμένα σε ένα αδιαίρετο

σύνολο, με τίτλο «ΟΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ» (www.aeraaaaa.gr).

Μία παράσταση που οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο μπερντές βγαίνει στο σανίδι και με ζωντανή, επί σκηνής, μουσική, γίνεται ένα με το κοινό. Μια καραγκιοζέϊκη τραγική κωμωδία, μια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους -και όχι μόνο- του αθάνατου Ελληνικού Καραγκιόζη. Ενός Καραγκιόζη «ανένταχτου και αγανακτισμένου», που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος.

Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει ελεύθερο Λαϊκό γλέντι με την εξαμελή ορχήστρα, ενώ δε θα λείψουν και άλλες εκπλήξεις “βγαλμένες” από τον παλιό καλό καιρό!

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς του Αετοπουλείου Πολιτιστικού κέντρου Χαλανδρίου.

Λίγα λόγια για το έργο
Ο λαϊκός θυμόσοφος έρχεται αντιμέτωπος, μέσα και έξω από το πανί, με το παρελθόν του, το παρόν του και το μέλλον του. Συναντάει τους προγόνους του, τους επιγόνους του, τους φίλους του και τους εχθρούς του. Αντιστέκεται στην πείνα, τη φτώχεια, τα χρέη και σε κάθε κατακτητή. Σκαρφίζεται, σχεδιάζει και υλοποιεί τη «λύτρωση» του, τη «λύτρωση» μας. Φωνάζει «Όξω απ’ την παράγκα!» σε καθετί που σκιάζει τη σκιά του.

Υπόθεση
Χρέη πνίγουν τον Καραγκιόζη μέσα στο πανί και αποφασίζει να αναζητήσει την τύχη του στο «εξωτερικό» (έξω από το πανί). Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τη σημερινή πραγματικότητα και της κλείνει σκωπτικά το μάτι!

Τιμές Εισιτηρίων:
Προπώληση & Ταμείο: 10€
Τετάρτη 4 Ιουλίου
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι

Keywords
Τυχαία Θέματα