Η… ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΧΥΜΕΝΟΥ ΚΑΦΕ

12:30 8/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Τα μυστικά για να μην χύνεται ο καφές κατά τη μεταφορά του, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια – Σάντα Μπάρμπαρα.

Χρησιμοποίησαν τις εξισώσεις της δυναμικής των ρευστών, αλλά και έναν σερβιτόρο-πειραματόζωο, που πηγαινοερχόταν στο εργαστήριο με ένα γεμάτο φλιτζάνι καφέ στο χέρι. Ύστερα από… πολλά χιλιόμετρα διαπίστωσαν πως όταν κρατάμε καφέ, πρέπει να περπατούμε αργά και να μην επιταχύνουμε πολύ το βηματισμό μας. Παράλληλα, πρέπει να υπάρχει απόσταση ασφαλείας ανάμεσα στην

επιφάνεια του καφέ και στο χείλος του φλιτζανιού, τουλάχιστον το ένα όγδοο της διαμέτρου του φλιτζανιού ή γύρω στο ένα εκατοστό. Τέλος, την ώρα που μεταφέρουμε τον καφέ πρέπει να κοιτάζουμε το φλυτζάνι και όχι τη θέα απέναντι.

Με… πιο απλά λόγια, πρέπει να πηγαίνουμε αργά, να μην έχουμε ξεχειλίσει το φλυτζάνι και να είμαστε προσεκτικοί! Αντί πειραμάτων, θα μπορούσαν να είχαν ρωτήσει οποιονδήποτε καφετζή της υφηλίου!

Keywords
Τυχαία Θέματα