Η γαλλική επανάσταση του Ολυμπιακού, 3-1 τη Μονπελιέ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς, η Μονπελιέ απάντησε, αλλά τα γκολ του Γκρέκο και του Μήτρογλου χάρισαν στους πρωταθλητές Ελλάδας τη μεγάλη νίκη με 3-1 στο «καυτό» Καραϊσκάκη. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ ουσιαστικά «καθάρισε» το Europa League και πλέον έχει βάσιμες

ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τον αγώνα ο Ολυμπιακός, αφού μόλις στο 4ο λεπτό (το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού μετά από αυτό του Μπαμπαγκίντα κόντρα στη Λιόν το 2005) ο Μασάντο βρέθηκε σε θέση βολής και με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ της Μονπελιέ, πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Αν και είχε το μομέντουμ, η ομάδα του Ζαρντίμ δεν πίεσε τη Μονπελιέ, δεν κυνήγησε ένα δεύτερο σκορ, αντίθετα έδωσε χώρο στη γαλλική ομάδα, η οποία έψαξε και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση.

Ιδια εικόνα και στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους, εξ ου το γκολ της Μονπελιέ. Μετά από ένα ανόητο πέναλτι, ο Μπελχαντά ευστόχησε και έκανε το 1-1, δυσκολεύτοντας το έργο των πρωταθλητών Ελλάδας.Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι δεν είχε κάνει στα προηγούμενα λεπτά. Λες και ξύπνησαν από το 1-1 και οι παίκτες του Ζαρντίμ βγήκαν μπροστά, πίεσαν και δικαιώθηκαν. Στο 80ο λεπτό ο Γκρέκο με σουτ σε πρώτο χρόνο έκανε το 2-1 και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κώστας Μήτρογλου δύο λεπτά αργότερα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοδέστο (74′ Φουστέρ), Αμπντούν, Γκρέκο, Μασάντο (87′ Φέισα), Μήτρογλου (90+2′ Λυκογιάννης).

Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιανγκά-Μπιβά, Ίλτον, Μπεντιμό, Σαϊχί, Μαρβό, Μπελχαντά, Καμπεγιά (46′ Σαρμπονιέ), Μουνιέ (62′ Τινάν), Καμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα