Η «γκάφα» του Ομπάμα

11:37 6/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Σφοδρές επικρίσεις δέχθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, επειδή σε εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων, χαρακτήρισε τη γενική εισαγγελέα της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, ως «την πιο όμορη γενική εισαγγελέα στη χώρα».

Σύμφωνα με τους επικριτές του, το σχόλιο αντικατοπτρίζει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο εργασίας τους και ο Μπ. Ομπάμα έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη.

Συγκεκριμένα μιλώντας μετά την Καμάλα Χάρις σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι «είναι σπουδαία και αφοσιωμένη και σκληρή και είναι αυτό που χρειάζεται όποιος ασχολείται

με το νόμο και είναι βέβαιη ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει» ενώ πρόσθεσε: «και, επίσης, τυχαίνει να είναι η πιο όμορφη γενική εισαγγελέας στη χώρα. Είναι αλήθεια. Ελάτε τώρα. Και είναι σπουδαία φίλη και με στηρίζει εδώ και πολλά, πολλά χρόνια».

Χθες, Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος μίλησε με την γενική εισαγγελέα, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη για τα σχόλιά του.

«Δεν ήθελε με κανένα τρόπο να μειώσει τις επαγγελματικές επιτυχίες και ικανότητες της γενικής εισαγγελέως» είπε ο Τζέι Κάρνεϊ, υπεύθυνος Τύπου.

Αντίστοιχα, εκπρόσωπος της Καμάλα Χάρις δήλωσε ότι η γενική εισαγγελέας στηρίζει σθεναρά τον Μπαράκ Ομπάμα, χωρίς ωστόσο να πει εάν δέχθηκε τη συγγνώμη του.

Keywords
Τυχαία Θέματα