Η καλύτερη εικονική επιχείρηση

14:54 6/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Στην κατανόηση αλλά και εντρύφηση των βασικών εννοιών χρηματοοικονομικής και οικονομικής διαχείρισης περίπου 7.500 χιλιάδων παιδιών, συνέλαβε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εφαρμόζει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που ιδρύθηκε από το ΣΕΒ σε συνεργασία με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό Junior Achievement Worldwide και υποστηρίζεται από δεκάδες εταιρείες στην Ελλάδα,

μεταξύ των οποίων και τράπεζες, που προσφέρουν εργαζομένους τους ,οι οποίοι προσφέρονται να μεταγγίσουν εθελοντικά τις γνώσεις και εμπειρίες τους στα νέα παιδιά. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε 160 γυμνάσια και λύκεια της χώρας καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012-2013.

Μάλιστα διοργανώθηκε και πανελλήνιος διαγωνισμός «Καλύτερη εικονική επιχείρηση 2013», δίνοντας έτσι στα παιδιά την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις, που αποκόμισαν αλλά και να αναπτύξουν την φαντασία τους.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Ομάδα του Κολεγίου Ανατόλια της Θεσσαλονίκης, με εθελοντές-εκπαιδευτές τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, η οποία συνολικά διέθεσε συνολικά 37 στελέχη της στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια η παρέα από τη Θεσσαλονίκη διακρίθηκε στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Best Company of the Year Competition 2013» που διοργανώθηκε στο Λονδίνο μεταξύ ομάδων από 34 Ευρωπαϊκές χώρες και έλαβε το βραβείο Sage’s Financial Management in Business Award. Η βραβευμένη μαθητική επιχείρηση «RevoRootion Inc» βασίστηκε στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εμπορική διάθεση ενός αυτόματου ποτιστικού συστήματος εξοικονόμησης νερού με αισθητήρες μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας.

Τα προγράμματα του ΣΕΝ οργανώνονται μετά από πρόσκληση των σχολείων και υλοποιούνται στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που έχει συνάψει τo Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/JA Greece με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με σκοπό την εκπαίδευση των νέων στις αρχές και τις αξίες της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας και μέσω αυτού στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα