«Η ΚΡΗΤΗ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ»

Παρούσα και στο ναυταθλητικό τουρισμό φωνάζει η Κρήτη. Προς τούτο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα διήμερο διεθνές συνέδριο ναυταθλητικού τουρισμού με τίτλο: «Η Κρήτη αρμενίζει ανά τους αιώνες», στο Ηράκλειο με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους του νησιού.

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο

15μερο ο κόλπος του Ηρακλείου μέχρι το νησάκι Ντία πλημμύρισε από πολυάριθμα ιστιοπλοϊκά σκάφη, των οποίων το πλήρωμα αποτελούσαν… κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι παράγοντες της ιστιοπλοΐας που έστειλαν μήνυμα ότι «Η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει διεθνές κέντρο ναυταθλητικού τουρισμού στο μεσοστράτι τριών ηπείρων: Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής»

Αυτό επισήμανε από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Bruno Finzi πρόεδρος του ORC (Offshore Racing Congress), που διαχειρίζεται τα διασημότερα διεθνή ιστιοπλοϊκά γεγονότα δεσμεύτηκε ότι, εάν η Κρήτη με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει στείλει σχετικό αίτημα, θα της δώσουμε με προτεραιότητα τη διοργάνωση ενός εκ των μεγάλων ιστιοπλοϊκών γεγονότων.

Την ίδια στιγμη το πρακτορείο Cosmos Yachting που κινείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και προωθεί ιστιοπλοϊκά και ναυταθλητικά τουριστικά πακέτα, προτίθεται, όπως τονίστηκε να προβάλει σχετικά πακέτα με κάθε τρόπο και δικά του έξοδα, ιδιαίτερα στα 5 μεγαλύτερα ναυτικά σαλόνια της Ευρώπης μέχρι τέλος του έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα