Η Λούκα …τρόμαξε

07:40 9/9/2013 - Πηγή: Matrix24

«Η ομιλία του κ. Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ τρομάζει!», αποκρίθηκε η κ.Κατσέλη, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό πως είτε είναι ανενημέρωτος, είτε εμπαίζει συνειδητά τον λαό.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας μάλιστα, δεν δίστασε να εξηγήσει ακριβώς τι εννοεί, μιλώντας μάλλον με την ιδιότητα της πανεπιστημιακού, παρά της πρώην υπουργού. “Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν σημαίνει

μείωση του ασήκωτου βάρους της υπερχρέωσης καθώς η Κυβέρνηση , αντί να διεκδικήσει την ουσιαστική αναδιάρθρωση αν όχι διαγραφή του σωρευμένου χρέους που ξεπερνά το 175% του ΑΕΠ, έχει δεσμευτεί για την απρόσκοπτη αποπληρωμή του. Δεν σημαίνει το τέλος της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής καθώς η Κυβέρνηση έχει αναλάβει ήδη τη δέσμευση να καλύψει το συνεχώς διευρυνόμενο χρηματοδοτικό κενό με νέα επώδυνα μέτρα.

Τέλος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ελάφρυνση της μεσαίας τάξης ή των πιο ευάλωτων ομάδων, γιατί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα θα εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους πιστωτές της χώρας”, είπε, τεκμηριώνοντας την άποψή της.

Κατόπιν τούτων, κατηγόρησε τον κ.Σαμαρά ότι έχει καταστήσει την χώρα όμηρο της αδιέξοδης πολιτικής της βίαιης λιτότητας, εκφράζοντας τη λύπη της για το ότι «δεν έδωσε καμία ελπίδα στην ομιλία του ότι διαθέτει την πολιτική θέληση και δύναμη να την ανατρέψει».

Keywords
Τυχαία Θέματα