ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟΔΗΜΟ

06:56 9/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Καθημερινά πυκνώνουν οι δηλώσεις ξένων αξιωματούχων για τον τρόπο με τον οποίον θα καλύψει η Ελλάδα το χρηματοδοτικό κενό μετά τη λήξη του μνημονίου.

Όλοι εμφανίζονται πρόθυμοι να βοηθήσουν, υπάρχουν όμως διαφωνίες για τη νέα «συνταγή».

Αν και, σύμφωνα με τους περισσοτέρους, το φάρμακο που εξαρχής μας δόθηκε δεν ήταν το ενδεδειγμένο, εν τούτοις είναι αρκετοί, με πρώτους

και καλύτερους τους Γερμανούς της καγκελαρίου Μέρκελ, που επιμένουν να πιούμε μέχρι και την τελευταία γουλιά το «δηλητήριο» και μετά να εξετάσουν ποιό νέο «φάρμακο» θα μας χορηγήσουν.

Χαρακτηριστική ήταν χθες στο «ΒΗΜΑ» η συνέντευξη του αντιπροέδρου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και υπευθύνου για την οικονομική πολιτική, Μίχαελ Μάϊστερ με τίτλο: «Κάντε πρώτα τα μαθήματά σας και μετά βλέπουμε».

Αν είναι πάντως να μας επιβάλλουν ένα νέο μνημόνιο, με εξίσου σκληρούς όρους, ίσως είναι καλύτερα να τους πούμε: ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Ίσως πρέπει η κυβέρνηση, από τώρα, να τους το διαμηνύσει. Και να προετοιμάσει και το λαό γι’ αυτό.

Ίσως πρέπει Σαμαράς και Τσίπρας, αντί να τσακώνονται δημοσίως, να βρεθούν μυστικά και να συζητήσουν τι κάνουμε σε περίπτωση που οι δανειστές μας επιμείνουν στη λάθος «συνταγή».

Όσο κι αν ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τους εταίρους μας ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο και δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα, ουδείς μπορεί να του εγγυηθεί ότι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά, ακούγοντας και διαβάζοντας καθημερινά τις δηλώσεις των …Φράγκων, θυμήθηκα τον Γεώργιο Καραϊσκάκη.

Στην μεγάλη του αρρώστια ο Καραϊσκάκης είχε ένα φραγκογιατρό που του έφτιαχνε διάφορα γιατρικά. Όμως όσο περνούσε ο καιρός γιατρειά δεν έβλεπε. Ο Καραϊσκάκης άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Κάλεσε λοιπόν μια μέρα τον Σκυλοδήμο -που ήταν νεαρός και από τους πιο έμπιστους και ανδρείους αξιωματικούς του και μάλιστα τον είχε ορίσει προστάτη της οικογενείας του- και του είπε να μπει αυτός κάτω από τα σκεπάσματα, κι όταν έρθει ο γιατρός να του δώσει αυτός το χέρι του για να του εξετάσει τον σφυγμό.

Αυτό και έγινε. Ο γιατρός αφού πήρε το σφυγμό είπε: «καλά πάς καπετάνιε, αλλά είσαι ακόμη αδύναμος και χρειάζεσαι ανάπαυση». Εμφανίστηκε τότε ο Καραϊσκάκης και του αποκρίθηκε «τίνος είναι ορέ αδύνατος ο σφυγμός, του Σκυλοδήμου που καβαλικεύει φοράδα καλπάζοντας;».

Μάλιστα, λέγεται ότι φώναξε και δύο παλικάρια και έριξαν 40 ξυλιές του «γιατρού» στα πισινά και τον έδιωξε.

Δεν ξέρω αν εμείς μπορούμε να διώξουμε τους δανειστές μας κλωτσώντας τους στον πισινό, όμως αν καταφέρουμε να επιτύχουμε πραγματικό πρωτογενές πλεόνασμα μπορούμε, εφόσον υπάρξει εθνική συναίνεση, να δοκιμάσουμε μια άλλη «θεραπεία»…

Keywords
Τυχαία Θέματα