Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ

«Ο τεχνητός διπολισμός είναι αδιέξοδος. Ο τρίτος πόλος είναι η λύση για να αποκατασταθούν οι ισορροπίες», τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προκρίνει μια «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ,

ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει τη θέση πως για την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, απαιτείται πανεθνική συστράτευση και αναλογική και δίκαιη κατανομή της ευθύνης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προβλέπει πως από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, «γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κανονικά θα ήθελε μια περίοδο αγρανάπαυσης, αποτοξίνωσης, από τις ευθύνες της εξουσίας, νιώθει το βάρος της εθνικής του ευθύνης, παρ’ ότι το εκλογικό του μέγεθος έχει μειωθεί πάρα πολύ».

Το ΠΑΣΟΚ έχει πάλι πάνω του το βάρος του ρυθμιστή και του εγγυητή της μόνης δυνατής λύσης, προσθέτει και επαναλαμβάνει πως πρόθεσή του είναι η ανασύσταση της παράταξης «από μια βάση απολύτως αδέσμευτη και απροκατάληπτη, χωρίς να αναπαράγεται το μοντέλο που ηττήθηκε».

Κληθείς να σχολιάσει τα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών, ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για διάχυτη κοινωνική ένταση και βία και για «τυφλή λαϊκιστική στάση που υποθάλπει την κοινωνία των άκρων, διογκώνει το πολιτικό αδιέξοδο και ανατροφοδοτεί την εθνική κρίση. Αυτό πρέπει να σπάσει από τους ίδιους τους πολίτες με την ψήφο τους στις 17 Ιουνίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα