«Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»

Μύδρους κατά της τρικομματικής κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Κατερίνη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ξιφουλκώντας κατά του Μεγάρου Μαξίμου για τα νέα μέτρα.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τους τρεις

αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ότι «υφάρπαξαν την ψήφου του ελληνικού λαού κινδυνολογώντας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ». «Μην προσπαθείτε να κρυφτείτε άλλο κύριοι της τρόικας εσωτερικού. Δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε πια κανέναν. Ανακοινώστε τις περικοπές που έχετε αποφασίσει. Και αναλάβετε πλήρως και εξ’ αδιαιρέτου την πολιτική ευθύνη για τις συνέπειές τους» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα μέτρα έχουν προεξοφληθεί.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προεξόφλησε κυβερνητική κρίση, εκτιμώντας πως «γνωρίζει η μοιραία τριανδρία ότι δεν πάει άλλο. Ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει. Αλλά επιμένουν. Παραιτούμενοι από την επαναδιαπραγμάτευση». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τους κκ. Σαμαρά, Βενιζέλο Κουβέλη ότι «επιμένουν στις καταστροφικές πολιτικές», ενώ προέβλεψε ότι «το μόνο που θα επαναδιαπραγματευθούν είναι η επάνοδος της Ελλάδας στη δραχμή».

«Δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπήρχαν νέες οριζόντιες περικοπές.

Και τώρα επινοούν, επεξεργάζονται και διαρρέουν όλων των ειδών τις οριζόντιες περικοπές» συνέχισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτέθηκε προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, χαρακτηρίζοντάς τον «φυσικό αυτουργό» του Μνημονίου και «τσάμπα μάγκα». Επιπλέον τον κατηγόρησε ότι ρίχνει «τη μπάλα στην εξέδρα» με την αντιπολίτευση που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. «Να μας πει για το προμελετημένο έγκλημα του Μνημονίου. Όπως το περιέγραψε ο κ. Ρουμελιώτης. Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Που τον είχε στείλει εκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και που μας είπε ότι, ενώ από την αρχή γνώριζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, πέταξε την Ελλάδα στην παγίδα του. Να σταματήσει ο κ. Βενιζέλος να καθυβρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και να μιλήσει για την ταμπακιέρα» είπε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα